Chelsea is Real Madrid de baas en zorgt voor Engelse eindstrijd

Reacties

De Champions League-finale gaat dit jaar tussen Manchester City en Chelsea. Real Madrid had woensdag de kans om een Engelse eindstrijd te voorkomen, maar slaagde er niet in om te scoren op Stamford Bridge. Een duidelijk sterker Chelsea kon het zich ook nu weer veroorloven om een hoop kansen te missen.

Chelsea is Real Madrid de baas en zorgt voor Engelse eindstrijd
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Chelsea had het vizier vorige week ook al niet echt op scherp staan. Ondanks de nodige missers vertrok de ploeg van Thomas Tuchel toen wel met een goede uitgangspositie (1-1) uit Spanje. Real had door dit resultaat in ieder geval een goal nodig in de return en Zinedine Zidane gaf voormalig Chelsea-ster Eden Hazard een basisplaats. Achterin keerde aanvoerder Sergio Ramos na een afwezigheid van zeven weken terug van een kuitblessure.

Bij Chelsea moest Hakim Ziyech opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank. Tuchel voerde slechts een wijziging door in zijn elftal (Kai Havertz voor Christian Pulisic) en zag vanaf de kant hoe Timo Werner na een goedlopende aanval de score leek te openen. Het feest werd echter geannuleerd: Werner stond buitenspel op het moment dat Ben Chilwell de assist gaf. Aan de overkant dwong Karim Benzema doelman Édouard Mendy tot een redding, met een schot in de hoek.

Niet lang hierna scoorde Werner opnieuw en deze keer telde het doelpunt wel. Na goed voorbereidend werk van N'Golo Kanté wipte Havertz de bal op de lat, waarna Werner voor een leeg doel binnen kopte. Voor de Duitser betekende het zijn eerste Champions League-goal uit open spel sinds september 2019. De drie eerdere doelpunten die Werner dit seizoen namens Chelsea maakte in het miljardenbal waren benutte strafschoppen.

De missie van Real bleef onveranderd: de Spanjaarden hadden nog altijd een doelpunt nodig. Weer zorgde Benzema voor gevaar, weer had Mendy een uitstekende redding in huis: deze keer bij een kopbal van de Real-aanvaller. Het was een spaarzaam wapenfeit van de zoekende gasten, die niet lekker in de wedstrijd kwamen. Kort in de tweede helft ontsnapte Real aan een tweede tegengoal. Havertz werkte de bal met een knappe kopbal voor de tweede keer in dit duel op de lat.

Chelsea verzuimde de wedstrijd op slot te gooien. Mason Mount, Havertz en Kanté hadden moeten scoren, maar eerstgenoemde schoot over en Havertz en Kanté raakten de voet van Thibaut Courtois. Real bleef daardoor in leven, maar kreeg het niet voor elkaar om zelf gevaarlijk te worden. Ook Thiago Silva, opnieuw Havertz en invaller Christian Pulisic misten nog kansen, voordat vijf minuten voor tijd dan toch de beslissing viel. Op aangeven van Pulisic maakte Mount de langverwachte 2-0.

Dankzij het uitschakelen van Real gaat Chelsea (waar Ziyech nog een paar minuutjes mocht meedoen) voor de derde keer in de clubgeschiedenis een Champions League-finale spelen. De tegenstander in Turkije is op 29 mei debutant Manchester City. Aankomende zaterdag krijgen we alvast een voorproefje op de Engelse eindstrijd, wanneer City en Chelsea het in het Etihad Stadium tegen elkaar opnemen in de Premier League. Dit is voor de ploeg van Pep Guardiola de kampioenswedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.