Guardiola gaat in op financiële aanklachten tegen City en zijn toekomst

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola hoopt dat er op korte termijn een oordeel wordt geveld over de 115 financiële aanklachten van de Premier League tegen Manchester City. De vermeende schendingen van de Financial Fair Play-reglementen van City worden onderzocht door een onafhankelijke commissie.

Guardiola gaat in op financiële aanklachten tegen City en zijn toekomst
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
1 - 1
Manchester City
Manchester City

In februari van dit jaar beschuldigde de Premier League City ervan tussen 2009 en 2018 ruim honderd financiële regels te hebben overtreden. The Citizens zouden na die periode geen medewerking hebben verleend aan het lopende onderzoek. Een onafhankelijke commissie onderzoekt nu de aanklachten van de Premier League.

Guardiola werd op de persconferentie richting het uitduel met Brighton & Hove Albion gevraagd naar de status van het onderzoek. 'Ik hoop dat de Premier League en de commissie zo snel mogelijk naar buiten zullen treden. Liever vandaag nog dan morgen. Als blijkt dat we niets verkeerd hebben gedaan, waarvan we zijn overtuigd, dan zullen andere mensen daar ook niet meer aan twijfelen', zei manager van City, die voor het derde seizoen op rij kampioen van Engeland is geworden.

'Zo'n onderzoek hoeft toch niet twee jaar te duren? Waarom kan het niet sneller? Binnen 24 uur kan je om de tafel met advocaten. Hopelijk hebben alle commissieleden het niet te druk. Wij maken ons in elk geval nergens druk om', aldus Guardiola.

Toekomst
De manager van City ging tijdens de persconferentie ook kort in op zijn toekomstplannen. 'Maak je geen zorgen, ik blijf hier ook zolang er nog 115 aanklachten tegen ons lopen. Ik ben niet bezig met een nieuwe stap. Maar wie weet... Ongeacht de resultaten van de komende finales wil ik hier blijven. Ik heb ook nog een doorlopend contract', aldus Guardiola, die tot medio 2025 onder contract staat bij de kampioen van Engeland.

City maakt dit seizoen nog een kans op een historische treble. Op zaterdag 3 juni is de FA Cup-finale op Wembley tegen stadgenoot Manchester United en op zaterdag 10 juni is Internazionale de tegenstander in de Champions League-finale in Istanbul.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.