Engeland

Brighton & Hove Albion - Manchester City

De wedstrijd tussen Brighton & Hove Albion en het bezoekende Manchester City is in 1-1 geëindigd. Hiermee komt voor Man City een einde aan een reeks van twaalf overwinningen achter elkaar in de Premier League. De score werd in de 25ste minuut geopend door het bezoekende team na een doelpunt van Phil Foden, op aangeven van Erling Haaland. Julio Enciso bracht in de 38ste minuut Brighton & Hove Albion op gelijke hoogte, met een assist van Levi Colwill. De teams waren niet in staat om te scoren in de tweede helft, waardoor de wedstrijd eindigde 1-1. In de laatste vijf wedstrijden heeft Brighton & Hove Albion twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Manchester City vier overwinningen en één gelijkspel heeft. Dit was het achtste gelijkspel van Brighton & Hove Albion dit seizoen. Jan Paul van Hecke speelde de hele wedstrijd voor Brighton & Hove Albion en kreeg één gele kaart en Joël Veltman werd in de 75e minuut in het veld gebracht en kreeg één gele kaart. Speelden de hele wedstrijd. Met nog één ronde voor de boeg staat Brighton & Hove Albion op de zesde plaats op de ranglijst terwijl Manchester City bovenaan de ranglijst staat. Aston Villa is de volgende tegenstander voor Brighton & Hove Albion in de uitwedstrijd. Manchester City speelt een uitwedstrijd tegen Brentford in het Gtech Community Stadium. Beide wedstrijden worden op zondag 28 mei om 17.30 uur gespeeld.