Brighton imponeert ook tegen City en stelt Europa League-voetbal veilig

Reacties

Brighton & Hove Albion heeft kampioen Manchester City op een gelijkspel gehouden. De mannen van Roberto de Zerbi legden City het vuur aan de schenen, maar konden één uitbraak van Erling Haaland niet meer ombuigen in een zege.

Brighton imponeert ook tegen City en stelt Europa League-voetbal veilig
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
1 - 1
Manchester City
Manchester City

Bij Brighton begon Jan Paul van Hecke in de basis en zat Joël Veltman op de bank. Nathan Aké was er bij Manchester City helemaal niet bij. Voor Van Hecke was het zijn derde basisplaats in de Premier League dit seizoen, nadat hij afgelopen donderdag tegen Newcastle United ook al aan de aftrap verscheen. Toen kreeg hij er vier om zijn oren en nu kreeg hij de pittige taak om Haaland af te stoppen.

Al binnen het halfuur bleek die opgave mission impossible te zijn. Van Hecke zat kort in de rug toen Haaland een bal uitkaatste, maar de Nederlander was hem vervolgens volledig kwijt toen hij direct daarna de diepte in liep. Haaland bleek niet zelfzuchtig en legde de bal af op Phil Foden. Tot overmaat van ramp kreeg Van Hecke daardoor zelfs nog de kans om de bal net voor de doellijn weg te halen, maar trapte hij half onder de bal door.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Enkele minuten later dacht Kaoru Mitoma bij de tweede paal alweer gelijk te maken, maar zijn treffer werd op advies van de assistent-scheidsrechter afgekeurd. De Japanner bleek hands te hebben gemaakt. Zeven minuten voor rust kon Brighton alsnog juichen. Het Paraguayaanse talent Julio Enciso stopte al zijn frustratie van de geannuleerde treffer in één afstandsschot. Met een raket vanaf een meter of 25 van het doel schoot hij de 1-1 in de bovenhoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in het vervolg had de ploeg van Pep Guardiola het uitermate moeilijk tegen het goed voetballende Brigthon, dat de Spanjaard voorafgaand nog becomplimenteerde. De thuisploeg schroomde ook tegen de landskampioen niet om het eigen spel te spelen. Dat kwam onder meer tot uiting in het aantal kansen. Het recordaantal schoten tegen van Manchester City dit seizoen was dertien en dat record werd verpulverd door Brighton, dat twintig keer het vijandelijke doel onder vuur nam.

Een kwartier voor tijd kwam ook Veltman nog binnen de lijnen en niet veel later zag hij Haaland scoren, maar Brighton kreeg hulp van de VAR. De Noor bleek zijn tegenstander te hebben vastgehouden, waardoor het doelpunt niet doorging. Zo eindigde het duel in 1-1, waardoor Brighton zich verzekert van Europa League-voetbal volgend seizoen. Nummer zeven Aston Villa kan de ploeg niet meer inhalen.

Manchester City heeft nog één Premier League-duel te gaan, zondag tegen Brentford, alvorens het de prijzenjacht kan vervolgen. Zaterdag 3 juni staat de finale van de FA Cup tegen het Manchester United van Erik ten Hag op het programma. Een week later staat Manchester City in de finale van de Champions League tegen Internazionale.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
7
Aston Villa
38
18
7
13
51-46
+5
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.