'Grootste kalenderchaos sinds coronacrisis in de Premier League'

Reacties

Het kan nog maanden duren voordat de afgelaste Premier League-wedstrijden worden ingehaald. The Telegraph spreekt van 'de grootste kalenderproblemen' sinds de chaos die ontstond door de opkomst van het coronavirus.

'Grootste kalenderchaos sinds coronacrisis in de Premier League'
© Pro Shots

De volledige zevende speelronde, die afgelopen weekend gespeeld zou worden, werd uitgesteld. Komend weekend gaan zeven van de tien wedstrijden wel door. Chelsea - Liverpool, Manchester United - Leeds United en Brighton & Hove Albion - Crystal Palace moeten op een later moment worden gespeeld.

Het vinden van nieuwe data wordt een grote puzzel voor de competitieorganisator. Mede door het winterse WK is er maar weinig ruimte om extra wedstrijden in te plannen. Volgens The Telegraph zullen de inhaalwedstrijden in de Premier League pas na januari worden gespeeld. De afgelastingen hebben te maken met het overlijden van koningin Elizabeth, die maandag wordt begraven.

© Pro Shots

Voor de uitvaart is een grote politiemacht nodig. Veiligheidsoverwegingen speelden dan ook een sleutelrol in de beslissing om bepaalde wedstrijden te schrappen. De derby tussen Manchester United en Leeds United geldt bijvoorbeeld als risicowedstrijd. De autoriteiten verwachten minder problemen met de zeven wedstrijden die wel doorgaan.

Wel is ervoor gekozen om het aanvangstijdstip van de zondagmiddagwedstrijd Brentford - Arsenal te vervroegen van 15.00 uur Nederlandse tijd naar 13.00 uur, om de alcoholconsumptie voor de aftrap te beperken. Ook werd de Champions League-wedstrijd tussen Rangers FC en Napoli met 24 uur uitgesteld.

Dinsdagavond gaat Ajax 'gewoon' op bezoek bij Liverpool in dezelfde Champions League-poule en woensdag speelt Chelsea thuis tegen Red Bull Salzburg. Het duel tussen Arsenal en PSV van donderdag in de Europa League is wel afgelast. De autoriteiten verwachtten meer potentiële problemen bij die wedstrijd dan rondom Liverpool – Ajax of Chelsea – Salzburg. 

Alle afgelaste wedstrijden in Engeland:

Speelronde zeven:

Do 20 okt. 2022

Do 12 jan. 2023

Wo 18 jan. 2023

Do 19 jan. 2023

Wo 8 feb. 2023

Wo 1 mrt. 2023

Wo 15 mrt. 2023

Di 4 apr. 2023

Wo 5 apr. 2023

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.