Engeland

Manchester City - Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur heeft in de rust op 0-2 voorsprong gestaan. Echter voordat de scheidsrechter het eindsignaal floot, zorgde Manchester City voor een ommekeer. Het team won daardoor het duel met 4-2 in de Premier League op donderdag. Het was een wreed einde voor Tottenham nu ze in de thuiswedstrijd met lege handen komen te staan.

Net voor de rust toen Dejan Kulusevski scoorde voor de uitploeg en bracht zo de stand op 0-1. Direct na de rust vergrootte Emerson Aparecido Leite de Souza Junior de voorsprong van Tottenham Hotspur.

Julián Álvarez poetste iets van de achterstand weg voor Manchester City in de 51ste minuut.

Erling Haaland passeerde twee minuten later de doelman, op aangeven van Riyad Mahrez, en maakte gelijk voor Manchester City.

Met nog bijna een half uur te gaan bracht Mahrez Manchester City een voorsprong met een assist van Rodrigo Hernández Cascante.

Maar Manchester City had nog tijd voor een extra doelpunt. Mahrez vond het doel opnieuw in de 90ste minuut.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Manchester City drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Tottenham Hotspur één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft.

Nathan Aké (Manchester City) speelde de hele wedstrijd.

Met 42 punten staat Manchester City op de tweede plaats, terwijl Tottenham Hotspur met 33 punten op de vijfde plek staat. Manchester City heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Tottenham Hotspur.

In de volgende wedstrijd speelt Manchester City op zondag 22 januari om 15.00 uur, in een thuiswedstrijd, tegen Wolverhampton Wanderers. Tottenham Hotspur ontvangt maandag 23 januari om 21.15 uur Fulham.