Go Ahead wervelt tegen Volendam en raakt niet in de war van rode kaart

Go Ahead Eagles heeft zich hersteld van de ruime nederlaag tegen AZ van vorige week. De ploeg van trainer René Hake versloeg FC Volendam, dat in de tweede helft tegen tien man niet genoeg kon brengen om het nog spannend te maken.

Go Ahead Eagles
4 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Go Ahead had iets goed te maken na de oorwassing in de eerste speelronde tegen AZ. De ploeg uit Deventer ging met liefst 5-1 onderuit en kende zo een valse start van het seizoen. Tegen Volendam was daar weinig meer van te merken. Go Ahead walste in de eerste veertig minuten over de bezoekers heen. Volendam verloor vorige week al van Vitesse en ging zo opnieuw een zware avond tegemoet.

Het Volendamse lijden begon bij de 1-0 van Bas Kuipers. De linksback en aanvoerder was al na een klein kwartier trefzeker. Keeper Mio Backhaus greep in bij een voorzet van Mats Deijl, maar stelde Kuipers zo in staat om de score te openen. Deijl had ook bij de 2-0 een belangrijke rol. Na een voorzet van Willum Willumsson bediende de rechtsback Oliver Edvardsen, die met een prachtige volley voor de tweede goal zorgde.

Toen Willumsson vijf minuten voor de rust ook nog de 3-0 maakte, was het helemaal een kansloze exercitie voor Volendam. Uit de draai schoot de IJslander raak. Compleet onnodig moest Go Ahead daarna echter door met tien man. Bobby Adekanye ging hard door op Calvin Twigt. Scheidsrechter Edwin van de Graaf gaf aanvankelijk de gele kaart, maar ging over op rood toen de VAR daarop aandrong.

Door de tussenstand en de rode kaart voor Adekanye werd de tweede helft een stuk minder sprankelend. Volendam had voornamelijk de bal, maar kwam niet verder dan de 3-1 van Daryl van Mieghem. Dat was ook direct het enige schot tussen de palen van de bezoekers in de tweede helft. In de slotfase maakte Go Ahead aan alle twijfel een eind. Enric Llansana maakte de 4-1, waardoor Go Ahead de eerste drie punten bijschreef en Volendam op nul bleef staan.