Wervelend AZ pakt door ruime zege koppositie

Reacties

AZ is de Eredivisie begonnen met een ruime zege op Go Ahead Eagles. De Alkmaarders kenden een droomstart in het AFAS stadion en kwamen niet meer in gevaar tegen de Deventenaren: 5-1.

Wervelend AZ pakt door ruime zege koppositie
© Pro Shots
AZ
AZ
5 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Na de midweekse Europese zege op Santa Colomo (0-1, red.) begon AZ goed op eigen veld. Drukzetten van de Alkmaarders zorgde er voor dat Jamal Amofa in de fout ging in de opbouw. De centrale verdediger verspeelde de bal klungelig aan Ruben van Bommel, waarna de debutant de bal opzij legde richting Jordy Clasie. De middenvelder chipte de bal over de uitkomende Jeffrey de Lange, die deze week zijn contract in de Adelaarshorst verlengde tot 2026, heen.

Binnen het kwartier gooide AZ de wedstrijd al min of meer in het slot. Vangelis Pavlidis kopte een bal richting de tweede paal binnen: 2-0. Tot de rust had de formatie van trainer Pascal Jansen weinig te duchten van de opponent uit Overijssel.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, waarna Van Bommel zijn debuut luister bijzette door de 3-0 voor zijn rekening te nemen. Op aangeven van Pavlidis kopte de van MVV overgekomen flankspeler, onder toeziend oog van opa Bert van Marwijk en vader Mark van Bommel, de derde van de middag voor de Alkmaarders binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Go Ahead Eagles had tot aan dat moment weinig gecreëerd in Alkmaar, maar scoorde uit een vrije trap. Philippe Rommens krulde de bal over de muur heen en liet Matthew Ryan kansloos: 3-1. Direct daarna kreeg Bas Kuipers een mogelijkheid om de wedstrijd weer spannend te maken, maar de Australische doelman had een puike reflex in huis op de inzet van de linksback.

AZ nam daarna weer de regie in handen en wist de score nog uit te breiden nadat Ernest Poku van achteren werd neergelegd door Mats Deijl. Dani de Wit ontfermde zich over het buitenkansje en schoot de bal door het midden binnen. Mayckel Lahdo wist in de laatste minuut van de blessuretijd nog de 5-1 te maken, waardoor AZ de koppositie in de Eredivisie te pakken heeft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Komende donderdag komt AZ weer in actie. Dan wordt de return in de voorronde van de Conference League tegen Santa Coloma afgewerkt in Alkmaar. Tegen de opponent uit Andorra verdedigen de Alkmaarders een 1-0 voorsprong.

AZ Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.