PSG sleept ook Coupe de France in de wacht in afscheidswedstrijd Mbappé

Paris Saint-Germain heeft in Frankrijk de dubbel gepakt. Na het winnen van de titel is ook de Coupe de France voor de ploeg van Luis Enrique. In de finale was PSG te sterk voor Olympique Lyon.

Olympique Lyonnais
1 - 2
PSG
PSG

De wedstrijd stond niet alleen in het teken van de Coupe de France, maar vooral ook in het teken van Kylian Mbappé, die zaterdag zijn laatste wedstrijd voor PSG speelde. Zijn vertrek uit Parijs is al officieel, nu moet alleen nog worden aangekondigd dat Real Madrid zijn nieuwe club wordt. Trainer Luis Enrique stelde Mbappé niet altijd op, maar kondigde voorafgaand aan deze wedstrijd wel aan dat de Fransman tegen Lyon in de basis zou beginnen.

Mbappé zorgde in zijn afscheidswedstrijd voor het eerste gevaar, maar zijn schot in de eerste minuut miste richting. Nadat Lyon wat speldenprikjes uitdeelde, maakte PSG de openingsgoal. Ousmane Dembélé kopte in de 22ste minuut binnen nadat hij volledig vrijgelaten werd bij een voorzet van Nuno Mendes. Toen Fabian Ruiz daarna 0-2 maakte, leek het voor PSG een kwestie van de wedstrijd uitspelen.

Maar door de tegengoal van Jake O'Brien na rust moest PSG plots nog ruim 35 minuten vol aan de bak. De aansluitingstreffer gaf Lyon, met oud-Ajacied Nicolas Tagliafico in de basis, vleugels. PSG kreeg het moeilijk en wist het bij vlagen niet meer. De Parijzenaars werden in de wedstrijd gehouden door doelman Gianluigi Donnarumma, die een aantal sterke reddingen had.

Omdat de marge minimaal was, had Luis Enrique Mbappé tot het laatste moment nodig en kon de 25-jarige aanvaller geen afscheidswissel krijgen. Daar zal hij niet om malen, omdat PSG het seizoen afsluit met twee prijzen en hij zich vanaf volgend seizoen (waarschijnlijk) speler van Real Madrid mag noemen.