Bijzondere dag beloften Feyenoord: bekerwinst, maar promotie uit zicht

Reacties

Feyenoord Onder-21 heeft de bekerfinale gewonnen van FC Volendam. De ploeg van Melvin Boel (foto) trok in het Kras Stadion aan het langste eind: 0-1. Toch kwam er later op de dag nog slecht nieuws.

Bijzondere dag beloften Feyenoord: bekerwinst, maar promotie uit zicht
© Pro Shots

De wedstrijd tussen Volendam en Feyenoord werd uitsluitend voor genodigden gespeeld, uit angst voor ongeregeldheden omdat er te weinig politiecapaciteit was. Dat leverde veel kritiek op van mensen die vinden dat de bekerfinale voor iedereen toegankelijk had moeten zijn en niet slechts voor genodigden. 

Feyenoord werd al vroeg in de wedstrijd op het goede spoor gezet door Milan Hokke, die scherp was na een goede actie van Nesto Groen, waardoor Hokke binnen kon tikken. Dat gebeurde in de vierde minuut van de wedstrijd. Het duel ging daarna gelijk op, maar echt grote kansen kregen beide teams niet meer. In de tweede helft kregen de genodigden vooral een vechtwedstrijd te zien, waarin Volendam bij vlagen een stuk sterker was dan Feyenoord.

Er was een belangrijke rol weggelegd voor Feyenoord-doelman Mannou Berger, die meerdere pogingen van Volendam onschadelijk wist te maken. In de slotfase liet Groen vanaf elf meter de kans om het duel te beslissen liggen, maar Feyenoord wist het duel alsnog over de streep te trekken.

​Geen promotie meer mogelijk
​​​​​​Later op zaterdag werd duidelijk dat Feyenoord Onder-21 niet meer kan promoveren naar de Tweede Divisie. Jong Almere City won met 0-2 van Koninklijke HFC en handhaafde zich zodoende. Feyenoord kon alleen promoveren als Jong Sparta of Jong Almere tiende of lager zou eindigen in de Tweede Divisie. Omdat Almere won, blijft het boven de streep en komt er geen beslissingsduel als Feyenoord kampioen wordt. De Rotterdammers kunnen volgende week de titel binnenhalen.

Lees meer over de complexe situatie in onderstaand PRO-verhaal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.