Gladbach vernedert Bayern: 5-0 na 57 minuten

Borussia Mönchengladbach heeft voor een geweldige stunt gezorgd in het toernooi om de DFB-Pokal. In de tweede ronde was de ploeg van trainer Adi Hütter veel te sterk voor Bayern München.

Borussia Mönchengladbach
5 - 0
Bayern München

Gladbach is in de Bundesliga matig aan het seizoen begonnen, maar startte uitstekend aan de thuiswedstrijd tegen Bayern, want via Kouadio Koné werd het in de tweede minuut 1-0. De middenvelder schoot van dichtbij binnen na een onbedoelde assist van Breel Embolo. Daarna was het de beurt aan Ramy Bensebaini, die na een kwartier uitstekend binnenschoot nadat Jonas Hofmann het overzicht had gehouden en in de 21ste minuut een strafschop benutte, waardoor Gladbach halverwege de eerste helft op een 3-0 voorsprong stond tegen Der Rekordmeister.

De laatste keer dat Bayern tegen een Duitse club drie treffers incasseerde voor rust was op 18 mei 2013, ook tegen Gladbach. In een krankzinnige wedstrijd stond het toen na achttien minuten 3-2, maar uiteindelijk nam Bayern gewoon drie punten mee naar huis. Want mede dankzij een treffer van Arjen Robben werd het uiteindelijk 3-4 in Borussia-Park.

Acht jaar later werd het echter een nog grotere afgang voor Bayern, dat gewoon met zijn beste ploeg speelde en Gladbach in het eerste kwartier na rust nog verder zag uitlopen. Embolo was na rust de grote man aan de kant van de thuisclub. In de 51ste minuut werkte Nico Elvedi de bal hard weg, maar Embolo geloofde er nog in en nadat hij Dayot Upamecano had afgetroefd, rondde hij koel af. Zes minuten later ontsnapte de Zwitserse aanvaller aan buitenspel en maakte hij ook de 5-0.

Een grotere nederlaag werd het niet voor Bayern, dat er zelf ook niet in slaagde de eer nog te redden. Het bleef uiteindelijk 5-0, waardoor Borussia Mönchengladbach op imponerende wijze verder gaat in het bekertoernooi. Het betekende voor Bayern München de grootste nederlaag ooit in de strijd om de DFB-Pokal en de grootste nederlaag in een officiële wedstrijd sinds de 7-1 bij Fortuna Düsseldorf op 9 december 1978.