Leipzig komt klap Becker te boven en gaat voor eerste prijs in jonge clubhistorie

RB Leipzig heeft zich woensdagavond met bloed, zweet en tranen geplaatst voor de finale om de DFB-Pokal. Een doelpunt in de extra tijd velde het vonnis over Union Berlin.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 1
Union Berlin

Sheraldo Becker had andermaal een basisplaats bij Union: voor de Amsterdamse aanvaller was het alweer zijn 36ste wedstrijd van het seizoen. Van enige vermoeidheid was echter niets terug te zien in de Red Bull Arena.

De eerste kans was nog voor Dominik Szoboszlai namens de thuisploeg, maar het was de 27-jarige Nederlander die in de 25ste minuut de score opende. Na een scherpe lage voorzet van Christopher Trimmel werkte Becker de bal hard diagonaal binnen: 0-1.

Het antwoord van Leipzig kwam pas in de tweede helft: André Silva trok de stand in de 61ste minuut gelijk met een benutte strafschop: 1-1. In de 93ste minuut sloegen de gastheren vervolgens meedogenloos toe: Emil Forsberg maakte de winnende en kreeg zo de 47.069 supporters - een nieuw record voor Leipzig - op de banken.

Leipzig plaatst zich zo voor de derde keer in de laatste vier jaar voor de eindstrijd. De vorige twee finales verloor de Red Bull-club van respectievelijk Bayern München en Borussia Dortmund. Nu wacht een confrontatie met SC Freiburg, dat dinsdag Hamburger SV uitschakelde. Zowel Freiburg als Leipzig wist de trofee nog nooit te winnen.