Flekken en co laten ook bekerdroom HSV uiteenspatten

Reacties

SC Freiburg heeft zich als eerste geplaatst voor de finale in de strijd om de DFB Pokal. Hamburger SV was al na ruim een half uur verslagen.

Flekken en co laten ook bekerdroom HSV uiteenspatten
© Pro Shots
Hamburger SV
Hamburger SV
1 - 3
SC Freiburg
SC Freiburg

Voor Hamburger SV was het toernooi om de Duitse beker een kans om het seizoen toch nog een mooie afsluiter te geven. Een terugkeer naar de Bundesliga dreigt namelijk voor de vierde keer op rij te veel van het goede voor Die Hanseaten. Om als eerste club uit de Tweede Bundesliga sinds 2011 in de finale te staan, was een fijne troostgedachte.

De hoop op een volgende stunt was na 45 minuten al vervlogen. SC Freiburg, met Oranje-international Mark Flekken in het doel, had de klus in de eerste helft al geklaard. Na ruim een half uur hadden Nils Petersen, Nicolas Höfler en Vincenzo Grifo de stand 3-0 op het scorebord gebracht.

Tot overmaat van ramp werd na de drie tegenvallers ook de Hamburgse goal van Anssi Suhonen op advies van VAR afgekeurd, zodat Ludovit Reis met HSV de kleedkamer op moest zoeken om in een kwartier tijd een plan te bedenken voor een comeback. Die Houdini-act bleef achterwege. Pas in de slotfase kwam de eretreffer van Robert Glatzel tot stand.

Freiburg kon dankzij de sterke eerste helft het historische bekersucces vieren. In de eerste bekerfinale in de clubhistorie wacht de winnaar van de andere halve finale die gaat tussen RB Leipzig en Union Berlin.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.