Genk zet titelaspiraties kracht bij met zege op regerend kampioen Brugge

In de Belgische competitie heeft RC Genk een flinke tik uitgedeeld aan Club Brugge. De regerend kampioen startte uitstekend in de Luminus Arena, maar zag de achterstand uiteindelijk oplopen tot vijftien punten.

Genk
Genk
3 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Het duel tussen RC Genk en Club Brugge was het duel tussen de huidige koploper en de regerend kampioen, die voorafgaand aan de topper van zondagmiddag tegen een achterstand van twaalf punten aankeek. Het kostte Carl Hoefkens zijn baan en Scott Parker werd aangesteld als nieuwe trainer. In zijn eerste basisopstelling had hij plek voor de Nederlanders Noa Lang en Bjorn Meijer.

De laatste stond halverwege de eerste helft aan de basis van de 0-1. Na een goede actie over links gaf hij voor op Hans Vanaken, die de bezoekers op voorsprong zette. Lang kon Brugge niet genieten van de voorsprong, want vier minuten later kopte Carlos Cuesta de 1-1 tegen de touwen. Het was een spectaculaire eerste helft waarin beide ploegen het continu met elkaar aan de stok hadden.

Zo kreeg onder anderen Lang een gele kaart, terwijl trainer Wouter Vrancken van Genk al in de eerste helft van het veld werd gestuurd. De door Ajax gevolgde Abakar Sylla ontsnapte aan een rode kaart. Kansen waren er aan beide kanten, al was het de thuisclub die steeds beter in de wedstrijd kwam. Brugge-doelman Simon Mignolet voorkwam na ruim een half uur de 2-1 van Paul Onuachu.

Na een uur kreeg Lang een uitgelezen mogelijkheid op een nieuwe voorsprong van de bezoekers, maar de aanvaller schoot net naast. Een dure misser, want halverwege de tweede helft zorgde Onuachu voor de 2-1. Het was alweer de veertiende competitietreffer van de Nigeriaan dit seizoen. Een kwartier voor tijd kreeg Brugge opnieuw een tegenvaller te verwerken, want Sylla kreeg zijn tweede gele kaart.

Negen minuten voor tijd bepaalde Bryan Heynen de eindstand op 3-1, waardoor RC Genk nu liefst vijftien punten voorsprong heeft op Club Brugge.