Vormcrisis Janssen zorgt voor twijfels in België: 'Ik snap de vragen'

Reacties

Vincent Janssen zit in een sportief dipje. De Nederlandse spits werd vorig seizoen bejubeld bij Antwerp FC, maar heeft het nu moeilijk. Trainer Mark van Bommel sprong echter in de bres voor zijn aanvaller.

Vormcrisis Janssen zorgt voor twijfels in België: 'Ik snap de vragen'
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
3 - 2
Genk
Genk

Al tien wedstrijden staat de inmiddels afgezwaaide international droog. Op 15 september kon Janssen voor het laatst scoren. Daardoor ruiken zijn concurrenten kansen. De zeventienjarige George Ilenikhena heeft de druk zelfs stevig opgevoerd. De beloftevolle spits was de afgelopen drie duels elke keer trefzeker.

In België vraagt men zich inmiddels af of Van Bommel Janssen naar de bank moet verwijzen. De oefenmeester nam het op de persconferentie in aanloop naar de topper tegen KRC Genk echter op voor zijn routinier. 'Een spits leeft van doelpunten, maar moet in het algemeen ook belangrijk voor het elftal zijn. Janssen heeft wat rust gekregen en dat wil niet zeggen dat hij niet meer zal scoren.'

Toch snapt Van Bommel de roep om Ilenikhena. 'Het is mooi dat hij drie keer op rij gescoord heeft, omdat we ook op zoek naar spelers zijn die goals maken. Het is een stimulans voor hem om zo door te gaan. Voor zaterdag heb ik mijn keuze al gemaakt. Die deel ik nooit, dus nu ook niet. Ik snap de vragen, maar kies voor de spits waarmee ik denk dat we de grootste kans maken om te winnen.'

Antwerp FC zit momenteel in een mindere periode. De afgelopen weken zakte de regerend landskampioen weg naar de zevende plaats op de ranglijst. Tegen Genk, de club waar Van Bommel vorig jaar de landstitel tegen veroverde, moet de weg omhoog gevonden worden.

Pro League

Stand Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Genk
30
12
11
7
51-31
+20
47
7
Gent
30
12
11
7
53-38
+15
47
8
Mechelen
30
13
6
11
39-34
+5
45
* Actueel tot en met 28 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.