'Premier League-club doet bod op Anderlecht-doelman Verbruggen'

Reacties

Bart Verbruggen kan de stap naar de Premier League maken. De doelman van Anderlecht staat in de belangstelling van promovendus Burnley, dat zelfs al een bod op de Nederlander uitgebracht zou hebben. Ook Brighton & Hove Albion heeft interesse in de twintigjarige Verbruggen.

'Premier League-club doet bod op Anderlecht-doelman Verbruggen'
© Pro Shots

Burnley heeft bij Anderlecht een eerste bod van dertien miljoen pond (vijftien miljoen euro) neergelegd voor de diensten van Verbruggen, schrijven Het Laatste Nieuws en het Franse RMC. De interesse komt uit de koker van trainer Vincent Kompany, die vorig jaar ook al poogde om de jeugdinternational, die later deze maand het EK met Jong Oranje speelt in Roemenië en Georgië, mee te nemen naar Engeland.

Bij Burnley zou Verbruggen ook landgenoot Jelle ten Rouwelaar weer tegenkomen. De oud-doelman van NAC Breda is keeperstrainer bij de promovendus waar ook Wout Weghorst onder contract staat. De dertigjarige aanvaller speelde het afgelopen halfjaar op huurbasis bij Manchester United. Eerder werkten Verbruggen en Ten Rouwelaar samen in Brabant en Brussel en op voorspraak van de keeperstrainer werd Verbruggen door Anderlecht naar België gehaald.

Verbruggen kwam het afgelopen seizoen zeventien competitieduels in actie voor Paars-Wit. Daarin wist hij acht keer zijn doel schoon te houden. Eerder werd de jongeling ook gekoppeld aan Manchester United en Bayern München.

Spelersprofiel

B. Verbruggen


Geboortedatum:
18 augustus 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Breda
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,93 m
Gewicht:
66 kg
Huidige club:
Brighton & Hove Albion
Nationaal team:
Nederland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.