Anderlecht spreekt fraaie woorden over Speler van het Jaar Verbruggen

Reacties

Bart Verbruggen is uitgeroepen tot Speler van het Jaar bij Anderlecht. De Nederlandse doelman kreeg meer dan een derde van de stemmen en wordt daarmee beloond voor een sterk individueel seizoen.

Anderlecht spreekt fraaie woorden over Speler van het Jaar Verbruggen
© Pro Shots

Voor Anderlecht liep het seizoen uit op één grote teleurstelling. De Belgische club eindigde als elfde in de competitie, waarmee het niet alleen de kampioenspoule misliep, maar zelfs de poule waarin om een Europees ticket werd gestreden. Maar Verbruggen distantieerde zich van de malaise. Hij keepte een sterk seizoen en kreeg 36 procent van de stemmen van het publiek in de verkiezing van Speler van het Jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee troeft hij onder meer Zeno Debast (29 procent) en Jan Vertonghen (19 procent) af. 'Bart kwam midden in het seizoen tussen de palen te staan en maakte meteen indruk', schrijft Anderlecht op de clubwebsite. 'In zeventien wedstrijden in de Jupiler Pro League wist hij jullie te overtuigen van zijn klasse. Zijn reddingen op cruciale momenten hebben indruk gemaakt.'

'Voor Bart kwamen de echte hoogtepunten ongetwijfeld in de Conference League. Tijdens de penaltyreeks tegen Ludogorets kroonde hij zich tot matchwinner door drie opeenvolgende strafschoppen te keren. Ook in Villarreal was onze Nederlandse goalie uitmuntend. Bart pakte daar uit met de ene redding na de andere. Gefeliciteerd met deze award, Bart. Een mooie erkenning voor al je prestaties afgelopen seizoen.'

Spelersprofiel

B. Verbruggen


Geboortedatum:
18 augustus 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Breda
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,93 m
Gewicht:
66 kg
Huidige club:
Brighton & Hove Albion
Nationaal team:
Nederland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.