Bijzondere trainersloopbaan Touré kent verrassende vervolgstap

Reacties

Yaya Touré is de nieuwe assistent-trainer van de Belgische topclub Standard Luik. De Rouches maakten het nieuws dinsdagmiddag wereldkundig.

Bijzondere trainersloopbaan Touré kent verrassende vervolgstap
© Pro Shots

De Ivoriaan, het beste bekend van zijn spelersperiodes bij Barcelona en voornamelijk Manchester City, gaat in het Stade Maurice Dufrasne Carl Hoefkens bijstaan. Hoefkens, halverwege vorig seizoen ontslagen bij Club Brugge, werd recent gepresenteerd als opvolger van Ronny Deila. De Noorse coach maakte de omgekeerde beweging en staat volgend seizoen in Brugge voor de groep.

Voor Touré, hiervoor werkzaam in de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur, is het niet zijn vuurdoop als assistent. De Ivoriaan was in 2021 al werkzaam in die functie bij Olimpik Donetsk en Akhmat Grozny in respectievelijk Oekraïne en Rusland. Die twee avonturen waren geen lang leven beschoren, en nu keert hij terug naar het land waar zijn Europese avontuur ruim twintig jaar geleden ook begon.

Als broekie van achttien raakte Touré ook in België verzeild, en wel bij SK Beveren, toentertijd nog actief in de Eerste Klasse. Hij was daar één van de liefst veertien Ivorianen die wekelijks hun kunsten vertoonden in het Freethielstadion. In Luik is het aan Hoefkens en Touré om Standard weer terug te brengen naar de top van het Belgische voetbal. Een zesde plaats in het voorbije seizoen volstond niet voor Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Standard Luik
Meer over Standard Luik
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.