'Ajax speurt rond in België en richt pijlen op revelatie Club Brugge'

Reacties

Verdediger Abakar Sylla (20) is in beeld bij Ajax. Een delegatie van de Amsterdammers zit zondag op de tribune bij de Belgische topper tussen RC Genk en Club Brugge.

'Ajax speurt rond in België en richt pijlen op revelatie Club Brugge'
© Pro Shots

Sylla brak dit seizoen door bij Club Brugge en is bij de Belgische landskampioen een vaste waarde in het hart van de defensie. Met name in de Champions League maakte de twintigjarige verdediger grote indruk. Dat heeft volgens Het Nieuwsblad de interesse van Ajax gewekt. De nummer twee van de Eredivisie zou in Sylla een serieuze optie zien om de ploeg richting volgend seizoen te versterken.

Club Brugge pikte Sylla in de zomer van 2021 voor 200.000 euro op bij het Ivoriaanse SO Armée. Toenmalig trainer Alfred Schreuder liet hem in de tweede seizoenshelft meetrainen bij de A-selectie en gunde de verdediger op de slotdag zijn debuut tegen Anderlecht. Onder opvolger Carl Hoefkens - die inmiddels is ontslagen - werkte Sylla zich vervolgens op tot onbetwiste basisspeler.

Dat is verschillende clubs uit de grote competities niet ontgaan en ook Ajax volgt de ontwikkeling van Sylla met bovengemiddelde interesse. Zondag wacht de verdediger een nieuw meetmoment als Club Brugge op bezoek gaat bij koploper RC Genk.

VI schreef al eerder over Abakar Sylla.

Spelersprofiel

A. Sylla


Geboortedatum:
25 december 2002
Leeftijd:
21
Nationaliteit
Ivoorkust
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Strasbourg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.