Geen hoop op glansrol: De Boer zet Gakpo en Koopmeiners op tribune

Reacties

Cody Gakpo en Teun Koopmeiners zijn voor de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk buiten de wedstrijdselectie gelaten door bondscoach Frank de Boer. Laatstgenoemde moet telkens twee spelers teleurstellen met een plek op de tribune.

Geen hoop op glansrol: De Boer zet Gakpo en Koopmeiners op tribune
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

Tegen Oekraïne (3-2) vielen afgelopen zondag Quincy Promes en Matthijs de Ligt nog buiten de boot. De afwezigheid van laatstgenoemde had te maken met een liesblessure. De Ligt is inmiddels weer fit en start in de basis, terwijl Promes met een plek op de bank nu wel mag hopen op een invalbeurt.

Koopmeiners en Gakpo beleven een bijzondere periode. De twee misten het tweede deel van het EK Onder-21 vanwege hun uitverkiezing bij het grote Oranje, maar de jongelingen van AZ en PSV zijn nog niet in actie gekomen bij de ploeg van De Boer. De plek op de tribune is een volgend signaal dat de middenvelder en aanvaller nog ver verwijderd zijn van een basisplaats.

De Boer vertelde in de aanloop naar de wedstrijd bij de NOS dat het passeren van Gakpo en Koopmeiners niet moet worden gezien als een negatief signaal naar de twee. 'Ik heb geen reden om ze op de tribune te zetten. Dan kijk je naar wat je nodig hebt. Het had ook iemand anders kunnen zijn', aldus de bondscoach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.