Opstelling Oranje: Luuk de Jong, Malen en Wijndal moeten langer geduld hebben

Reacties

Jurriën Timber moet in de basiself van Oranje plaatsmaken voor Matthijs de Ligt, die zoals aangekondigd in de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk terugkeert in de basis. Er zijn geen verrassingen in de opstelling van bondscoach Frank de Boer.

Opstelling Oranje: Luuk de Jong, Malen en Wijndal moeten langer geduld hebben
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

De Boer maakte er woensdag al geen geheim van dat De Ligt donderdagavond in de basis zou staan bij de tweede groepswedstrijd. De centrale verdediger is hersteld van een liesblessure en zijn terugkeer gaat ten koste van Jurriën Timber. De Ligt vormt zo het centrum van de verdediging met Stefan de Vrij en Daley Blind.

Frenkie de Jong, Marten de Roon en Georginio Wijnaldum vormen zoals verwacht het middenveld, terwijl Denzel Dumfries en Patrick van Aanholt op de flanken spelen. Laatstgenoemde krijgt de voorkeur boven Owen Wijndal, die in de ogen van De Boer een periode minder gepresteerd heeft.

Voorin krijgt Memphis Depay net als in de voorbije interlands gezelschap van Wout Weghorst. De Boer heeft met Donyell Malen en Luuk de Jong nog twee verschillende types achter de hand voor de spitspositie. Teun Koopmeiners en Cody Gakpo kunnen niet invallen, zij zitten dit keer op de tribune. Tegen Oekraïne waren De Ligt en Quincy Promes nog de tribuneklanten.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
3
0
0
8-2
+6
9
2
Oostenrijk
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Oekraïne
3
1
0
2
4-5
-1
3
4
Noord-Macedonië
3
0
0
3
2-8
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.