Twee scenario's resultaat 'enorm verstoorde' voorbereiding Oostenrijk

Reacties

De straf voor Marko Arnautovic was een streep door de rekening van Franco Foda. De bondscoach van Oostenrijk heeft zijn gewijzigde plannen klaar.

Twee scenario's resultaat 'enorm verstoorde' voorbereiding Oostenrijk
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

De overwinning op Noord-Macedonië bracht rust. Een positief resultaat in Amsterdam is welkom maar niet noodzakelijk om kans te houden op een vervolg op het EK. Oostenrijk heeft met het duel met Oekraïne achter de hand niets te verliezen tegen Nederland.

De sanctie van Arnautovic zorgde voor onrust en wierp een schaduw over de voorbereiding van Oostenrijk op het duel met Nederland. 'Het oordeel van de UEFA treft de ploeg en de bondscoach', zegt de Oostenrijkse legende Herbert Prohaska in Krone. 'Het heeft extreem veel onrust gebracht en de voorbereiding op de wedstrijd tegen Nederland enorm verstoord.'

Mede dankzij Arnautovic is zijn straf niet de boventoon gaan voeren, zo klonk het uit het Oostenrijkse kamp. 'Hij heeft zelf een zeer wezenlijke rol gespeeld dat zijn straf niet voor te veel afleiding zorgde. We wilden de focus hebben op waar het omdraait', zei David Alaba over zijn geschorste teamgenoot. 'Ik heb een zeer positieve ploeg gezien, en dat geldt ook voor Marko. De stemming is goed. We zullen er staan.'

De in Oostenrijk betwiste straf heeft gezorgd voor meer eenheid. Foda heeft zijn plannen wel moeten aanpassen. 'We moeten moedig, vastbesloten en met vertrouwen in onszelf aantreden. We zijn op twee scenario's voorbereid', zei de Duitse bondscoach, die daarmee doelde op de mogelijke tactieken van Nederland met al dan niet vroeg druk zetten.

'De Oostenrijkers hoorden pas twee uur van tevoren over het andere systeem'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.