Geëmotioneerde Elanga valt van roze wolk: 'Hij is er kapot van'

Reacties

Anthony Elanga wilde vrijdag na het FA Cup-duel met Middlesbrough het liefst even verdwijnen. Het talent van Manchester United miste de beslissende penalty, waardoor de Championship-club doorbekert in het toernooi om de FA Cup.

Geëmotioneerde Elanga valt van roze wolk: 'Hij is er kapot van'
© Imago
Manchester United
Manchester United
ns
1 - 1
Middlesbrough
Middlesbrough

Omdat United na 120 minuten op 1-1 was blijven steken tegen Middlesbrough, moest een penaltyserie uitkomst brengen. De eerste vijftien strafschoppen gingen allemaal raak, waarna het de beurt was aan Elanga. De negentienjarige Zweed vuurde hoog over en beëindigde zo ongewild het FA Cup-avontuur van The Mancunians. Gedesillusioneerd verliet Elanga vervolgens het veld.

Ploeggenoten Bruno Fernandes en Cristiano Ronaldo, die in de reguliere speeltijd zelf miste vanaf de stip, ontfermden zich over de jonge aanvaller. Op weg naar de catacomben sloeg Ronaldo vaderlijk een arm om de duidelijk geëmotioneerde Elanga, die de laatste weken juist naam maakte in de Premier League. Elanga begon de laatste drie competitieduels in de basis en scoorde tegen Brentford.

Moed inspreken
'Hij is er kapot van', zei manager Ralf Rangnick na afloop tegen de BBC. 'We gaan proberen hem opnieuw moed in te spreken en er voor hem te zijn. Dit kan ook de meer ervaren spelers overkomen. Er waren bijna geen spelers meer over die een penalty konden nemen. Alleen Luke Shaw, Phil Jones en Dean Henderson waren nog niet geweest.'

Door de sensationele bekeruitschakeling is voor United opnieuw een kans verkeken om de eerste prijs sinds 2017 in de wacht te slepen. In dat jaar won de Engelse topclub ten koste van Ajax de Europa League en legde de ploeg van José Mourinho ook beslag op de League Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.