'Man United reserveert véél minder transferbudget voor komende zomer'

Reacties

Mocht Erik ten Hag aanblijven als trainer van Manchester United, dan zal hij komende zomer een stuk minder geld uit mogen geven dan in zijn eerste twee zomers als trainer van de club. Volgens Engelse media gaat er onder het bewind van de nieuwe eigenaar Sir Jim Ratcliffe het nodige veranderen op Old Trafford.

'Man United reserveert véél minder transferbudget voor komende zomer'
© Pro Shots

In de eerste twee transferzomers mocht Ten Hag een hoop geld uitgeven in Manchester. In de zomer van 2022 werd er voor ruim 230 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers, waar de transfersom van om en nabij de 95 miljoen euro voor de veelbesproken Antony een groot aandeel in had. Een zomer later werd er nog eens voor bijna 200 miljoen geïnvesteerd in nieuwe spelers. Die aantallen zullen komende zomer naar verluidt bij lange na niet worden bereikt.

Volgens The Telegraph zal degene die komend jaar voor de groep staat in Manchester het moeten doen met een budget dat ver verwijderd is van wat het is geweest. Daar dragen de nieuwe profit and sustainability rules aan bij. Volgens deze nieuwe maatregelen mogen clubs ruim 120 miljoen euro verlies lijden over een periode van drie jaar. Kijkend naar de afgelopen jaren zit United daar ver boven. In het seizoen 2021/22 werd er ruim 130 miljoen euro verlies geleden. Een jaar later werd het verlies flink gereduceerd, maar was dit alsnog ruim 33 miljoen euro, klinkt het.

Naast dat spelers als Jadon Sancho en Mason Greenwoud zouden mogen uitkijken naar een nieuwe club, zal United ook meer en meer beroep gaan doen op jonge talenten, klinkt het. Afgelopen seizoen beleefden spelers als Alejandro Garnacho en Kobbie Mainoo hun echte grote doorbraak en volgens The Telegraph wordt er van talenten Toby Collyer (20) en Harry Amass (17) ook veel verwacht.

Maatregelen voor kantoorpersoneel
Buiten de veranderingen op transfergebied, gaat er ook het nodige veranderen binnen de kantoormuren van Old Trafford. Volgens The Guardian verwacht Ratcliffe het personeel dat aanvankelijk vanuit huis mocht werken weer in levende lijven te gaan zien op kantoor. Deze maatregel zou ingaan vanaf 1 juni. Het personeel dat ontslag neemt vóór de genoemde datum, ontvangt een vervroegde jaarlijkse bonus die zij normaliter zouden ontvangen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.