Foeterende Buijs krijgt gelijk: rode kaart Zeefuik geseponeerd

Reacties

De veelbesproken rode kaart die Deyovaisio Zeefuik zaterdagavond kreeg in het uitduel van FC Groningen met ADO Den Haag is door de aanklager betaald voetbal geseponeerd.

Foeterende Buijs krijgt gelijk: rode kaart Zeefuik geseponeerd
© Pro Shots

Zeefuik werd tijdens die Eredivisie-wedstrijd vlak voor rust van het veld gestuurd door scheidsrechter Joey Kooij omdat hij een elleboogstoot zou hebben uitgedeeeld aan Aaron Meijers. Dat leidde toen al tot onbegrip in het Groningen-kamp. Vooral trainer Danny Buijs liet dat in de catacomben duidelijk blijken aan de volgens hem niet onpartijdige Kooij toen het even later rust was.

Buijs werd in de tweede helft uiteindelijk ook nog van het veld gestuurd door Kooij, maar heeft het gelijk in de kwestie-Zeefuik dus wel aan zijn zijde. De aanklager betaald voetbal oordeelde maandag dat 'niet wettig en overtuigend is bewezen' dat de rechtsback een opzettelijke overtreding maakte die een rode kaart rechtvaardigt, meldt FC Groningen.

Reinold Wiedemeijer liet zondagavond namens de KNVB ook al weten dat Kooij geen rode kaart had moeten geven. 'Dit vonden wij geen directe rode kaart, we hadden dus liever ook geen VAR-ingreep gehad', zei Wiedemeijer over de rode kaart van Zeefuik, die dus kan meedoen in de laatste twee duels van 2019 met FC Utrecht (beker) en FC Emmen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.