Feyenoord geeft voorsprong weg in Youth League, maar blijft koploper

De Onder-19 van Feyenoord heeft een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. In de Youth League zag het Lazio woensdag terugkomen tot 2-2. Daarmee staat Feyenoord nu op zeven punten uit drie duels.

© Screenshot
Feyenoord U19
2 - 2
Lazio U19
Lazio U19

Het Youth League-seizoen startte uitstekend voor Feyenoord Onder-19 met een 3-0 zege op Celtic. Daar voegde het later een 2-1 overwinning op Atlético Madrid aan toe en woensdagmiddag stond een ontmoeting met nummer drie in de poule Lazio op het programma. De Italianen hadden gelijkgespeeld tegen Celtic en verloren van Atlético.

Al binnen een halfuur kregen de mannen van trainers Robin van Persie en Brian Pinas een strafschop mee na een duidelijke handsbal. Zepiqueno Redmond schoot echter niet bepaald overtuigend binnen en zag zijn strafschop gekeerd worden. Net voor rust kwam Feyenoord echter alsnog op voorsprong. Centrale verdediger Djomar Giersthove kopte een hoekschop binnen.

Na rust verdubbelde Jaden Slory de score. Hij nam de bal op de rand van de zestien aan met de borst en schoot laag raak in de korte hoek. Luca Napolitano kopte voor Lazio de 2-1 binnen en Feyenoord kwam door een tweede gele kaart van Nassim El Harmouz met tien man te staan. Uiteindelijk was Filipe Bordon verantwoordelijk voor de gelijkmaker: 2-2.

Door het gelijkspel heeft Feyenoord nu zeven punten verzameld in de eerste drie wedstrijden. Zodoende staat het nog altijd bovenaan in de groep.

Opstelling Feyenoord Onder-19: Ka; Read, Giersthove, Sebbar, Candelaria (Plug 84'); Zechiël, Sauer, El Harmouz; Slory, Redmond, Sliti (Van der Heijden 61')