Feyenoord verslaat na Celtic ook Atlético Madrid in Youth League

Feyenoord Onder-19 heeft ook de tweede wedstrijd in de Youth League gewonnen. De ploeg van trainer Robin van Persie bleef met het nodige kunst- en vliegwerk overeind op bezoek bij Atlético Madrid.

Atlético Madrid U19
1 - 2
Feyenoord U19

Feyenoord Onder-19 startte in september met een 3-0 zege op Celtic overtuigend aan de groepsfase van de Youth League, maar had het woensdagmiddag in Madrid een stuk lastiger tegen Atlético. Ondanks een optisch overwicht creëerde de ploeg van Van Persie niet veel kansen en enkele minuten voor rust veroorzaakte Givairo Read met een overtreding op Salim El Jebari een penalty, die Adrián Niño benutte.

Na rust had Feyenoord het moeilijker tegen Atlético, maar greep het tegen de verhouding in toch de zege. Halverwege de tweede helft ging de bal op de stip na een overtreding op Antoni Milambo, die zelf voor de gelijkmaker tekende. Vlak voor tijd kregen de Rotterdammers nogmaals een penalty en dit keer schoot Jaden Slory raak vanaf elf meter, al zat Atlético-keeper Salvi Esquivel er nog wel aan.

Atlético had op dat moment al de nodige kansen gemist en kreeg er in de slotfase ook nog twee. Doelpuntenmaker Niño werkte de bal van dichtbij echter hoog over en even later kwam Feyenoord-keeper Ismail Ka met de schrik vrij toen hij de bal losliet. Verdediger Djomar Giersthove voorkwam dat dat slippertje consequenties had. Daardoor staat Feyenoord na twee duels op zes punten.