Feyenoord beleeft heerlijke Europese avond en deelt Roma eerste tik uit

Feyenoord heeft donderdagavond de eerste tik uitgedeeld in het tweeluik met AS Roma. De Rotterdammers zijn zo een stap dichter bij de halve finales van de Europa League.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
AS Roma
AS Roma

Feyenoord-trainer Arne Slot kon voor de kraker tegen de Romeinen weer beschikken over Justin Bijlow, die Timon Wellenreuther weer verving onder de lat. Bij Roma begon oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum verrassend op de reservebank.

Het was de thuisploeg die vanaf de aftrap het initiatief nam. Sebastian Szymanski was de gevaarlijkste man aan Rotterdamse zijde, maar Roma verdedigde georganiseerd. Domper voor de bezoekers was het vroege uitvallen van sterspeler Paulo Dybala na een tackle van Wieffer.

Kort voor rust kreeg de ploeg van José Mourinho de uitgelezen kans op de 0-1, toen Wieffer de bal ongelukkig tegen zijn arm kreeg uit een hoekschop. Bij absentie van Dybala eiste Lorenzo Pellegrini de bal op, maar hij zag zijn inzet tegen de buitenkant van de paal belanden.

Feyenoord ontsnapte zo aan een achterstand en begon vol goede moed aan de tweede helft. Binnen acht minuten leidde dat tot de bevrijdende openingstreffer. Oussama Idrissi passeerde zijn directe tegenstander en gaf voor richting randje zestien. Daar nam Wieffer de bal op de slof: 1-0.

Roma schakelde daarna nog een tandje bij en ging hard op zoek naar een gelijkmaker. Roger Ibañez dacht die te maken met een kopbal uit een corner, maar Idrissi bracht redding. De doellijntechnologie toonde aan dat de bal inderdaad slechts half over de lijn was.

Feyenoord kreeg daarna nog mogelijkheden op meer, maar pogingen van Orkun Kökçü en Igor Paixão misten venijn. Aan de andere kant voerde Roma de druk wel op, maar werd Bijlow weinig aan het werk gezet. Invaller Wijnaldum liet zijn oude club nog wel schrikken met een poeier in de 87ste minuut, die maar net naast ging.

Feyenoord trok de 1-0 zege over de streep en vervolgde zo een fraaie reeks in De Kuip: in alle veertien Europese thuiswedstrijden onder Arne Slot bleven de Rotterdammers ongeslagen. Belangrijker is de prima uitgangspositie voor de return van volgende week in Stadio Olimpico.