Europese campagne begint voor Feyenoord in Montenegro of Kosovo

Reacties

Feyenoord begint zijn Europese campagne met een trip naar Montenegro of Kosovo. De Rotterdammers treffen FK Decic of FK Drita tijdens de tweede voorronde van de Conference League. Het eerste duel speelt Feyenoord uit op donderdag 22 juli, op 29 juli volgt de return in De Kuip.

Europese campagne begint voor Feyenoord in Montenegro of Kosovo
© Pro Shots

Dat heeft de loting voor het nieuwe Europese toernooi uitgewezen. Feyenoord stroomt als winnaar van de play-offs om Europees voetbal in de tweede voorronde in en had een beschermde status tijdens de loting. Dat zal ook tijdens eventuele volgende rondes het geval zijn, waardoor de Rotterdammers op papier zwakkere tegenstanders zullen treffen.

Decic en Drita moeten tijdens de eerste voorronde van de Conference League uitmaken wie het in de tweede voorronde mag opnemen tegen Feyenoord. Die duels vinden plaats op 8 en 15 juli. Decic doet als nummer drie van Montegro mee aan de Conference League, Drita eindigde afgelopen seizoen als tweede in Kosovo op twee punten van kampioen FC Prishtina.

Voor Feyenoord zullen de duels in de tweede voorronde van de Conference League de eerste officiële wedstrijden zijn onder de nieuwe trainer Arne Slot, die dus zal debuteren op vreemde bodem. De opvolger van Dick Advocaat verwelkomde met Guus Til tot nu toe één nieuwe aanwinst. De voormalige middenvelder van AZ kwam op huurbasis over van Spartak Moskou.

Feyenoord zal drie voorrondes moeten overleven om het hoofdtoernooi van de Conference League te bereiken. Vitesse stroomt tijdens de derde voorronde van de Conference League in, AZ doet dat in de play-offs van de Europa League. PSV stroomt in tijdens de tweede voorronde van de Champions League en treft daarin Galatasaray.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.