Feyenoord als coëfficiëntenleverancier? Beschermde status bij eerste loting

Reacties

Feyenoord moet het eerste coëfficiëntenkanon worden dat Nederland komend seizoen inzet. De Rotterdammers, die zondag FC Utrecht van zich afschudden bij het afscheid van Dick Advocaat, stevenen sowieso af op een geplaatste status bij de loting voor de tweede voorronde in de Europa Conference League.

Feyenoord als coëfficiëntenleverancier? Beschermde status bij eerste loting
© Pro Shots

Die loting is al op 16 juni, tijdens de beginfase van het EK. Van de clubs die al zeker zijn van deelname aan de tweede voorronde in het nieuwe toernooi hebben alleen FC Basel, AA Gent en FC Astana een beter coëfficiënt dan Feyenoord, waardoor de Rotterdammers kunnen rekenen op een beschermde status bij de loting.

Omdat er eerst nog een eerste voorronde wordt afgewerkt, is het bijna ondoenlijk om de mogelijke opponenten van Feyenoord te schetsen. Van de clubs die sowieso deelnemen aan de tweede voorronde hebben onder meer Tobol Kustanai (Kazachstan), Pogon Szczecin (Polen), Shakhter Karagandy (Kazachstan), Torpedo Zhodino (Wit-Rusland), Raków Czestochowa (Polen) en Sumgayit FK (Azerbeidzjan) een dusdanig laag coëfficiënt dat ze normaal gesproken ongeplaatst zullen zijn bij de loting en bijgevolg mogelijk Feyenoord treffen.

De afgelopen seizoenen ging het de winnaars van de play-offs in de Eredivisie niet bepaald voor de wind in de voorrondes, met desastreuze gevolgen voor de coëfficiëntenlijst. In de Conference League kan er in elk geval op wedstrijdniveau net zo goed worden gescoord als in de Champions League en Europa League.

De vertegenwoordigers uit de grote competities stromen allemaal pas in de play-offs in: Villarreal (tenzij het woensdag de Europa League wint), 1. FC Union Berlin, Tottenham Hotspur en AS Roma. Vitesse begint in de derde voorronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.