Equatoriaal Guinea na rake Panenka in penaltyserie naar kwartfinale

Reacties

Equatoriaal Guinea heeft zich ten koste van Mali geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Afrika Cup. Uiteindelijk moesten strafschoppen na 120 doelpuntloze minuten de beslissing brengen. Senegal is zondag de tegenstander van Equatoriaal Guinea. Carlos Akapo trok de aandacht in de penaltyserie, hij schoot raak met een Panenka.

Equatoriaal Guinea na rake Panenka in penaltyserie naar kwartfinale
© Pro Shots
Mali
Mali
ns
0 - 0
Equatoriaal-Guinea
Equatoriaal-Guinea

Mali plaatste zich voor de knock-outfase als winnaar van Groep F. Equatoriaal Guinea werd in Groep E tweede achter Ivoorkust en schaarde zich zodoende ook bij de laatste zestien.

In het Stade Limbe was Mali aanvankelijk de betere ploeg, maar waren de kansen spaarzaam. Ook Ibrahima Koné, die in alle groepsduels van Mali gescoord had, slaagde er niet in de ban te breken.

Even dacht Mali wel een strafschop te krijgen toen Josete Miranda een vermeende overtreding op Moussa Doumba beging. Arbiter Bakary Papa Gassama uit Gambia werd er vervolgens door de VAR op gewezen dat het allemaal wel meeviel en draaide zijn besluit terug. Boosdoener Miranda kwam overigens goed weg, met geel op zak schoot hij de bal uit woede de tribune in na de gegeven strafschop.

Zo werd er voor rust niet gescoord en dat dat na een klein uur nog zo was mocht vooral Mohamed Camara zichzelf verwijten. De Malinees schoot de bal bij een enorme kans over het doel. Vervolgens bleef het duel weinig spectaculair en werd er ondanks een oprisping van Equatoriaal-Guinea in de slotminuten niet meer gescoord in de reguliere speeltijd. Omdat dat ook niet lukte in de verlenging, moest een penaltyreeks opnieuw de beslissing brengen. Dat was eerder op de avond bij de achtste finale tussen Ivoorkust en Egypte na een doelpuntloos gelijkspel ook al nodig.

Emilio Nsue schoot de eerste inzet namens Equatoriaal Guinea over het doel van Mali, waarna nog diverse missers volgden. Massadio Haidara, Hamari Traore en Falaye Sacko deden dat namens Mali en alleen Pablo Ganet nog namens Equatoriaal Guinea. Daarom bleek de misser van Sacko de beslissing, al moest de VAR nog even kijken of er niets onreglementairs was gebeurd. Akapo groeide met de derde strafschop uit tot dé man van de strafschoppenserie. Met zijn rake Panenka droeg hij bij aan het succes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Mali
Meer over Mali
Meer Equatoriaal-Guinea
Meer over Equatoriaal-Guinea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.