Komisch eigen doelpunt helpt Mali richting kwartfinale Afrika Cup

De voorlaatste deelnemer aan de kwartfinale van de Afrika Cup is bekend. Mali rekende dinsdagavond af met Burkina Faso, en werd in deze wedstrijd goed in het zadel geholpen door een kolderiek eigen doelpunt van niet zomaar iemand.

Mali
Mali
2 - 1
Burkina Faso

Het was Edmond Tapsoba, verdediger van Bayer Leverkusen en daar aan een sterk seizoen bezig, die zijn eigen doelman op bijzondere wijze verschalkte. Een minuut na rust verdubbelde Mali de marge. Lassina Sinayoko kwam vrij voor het doel aan de rechterkant van het veld, bleef kalm en schoof de 2-0 binnen. Pas toen kwam Burkina Faso terug.

Enkele minuten later keerde de spanning terug in het Amadou Gon Coulibaly Stadium. Burkina Faso kreeg een strafschop, die ex-Ajacied Bertrand Traoré vakkundig benutte. De Burkinezen begonnen daarna aan een mega-offensief met een paar hectische momenten en een voor buitenspel afgekeurde treffer, maar tot een gelijkmaker leidde het niet. Mali speelt zaterdag in de kwartfinale tegen gastland Ivoorkust, dat maandag in een thriller afrekende met Senegal.