Tunesië roemloos ten onder op Afrika Cup

Reacties

Tunesië is uitgeschakeld op de strijd om de Afrika Cup. In Groep E had de toernooiwinnaar van 2004 plaatsing voor de volgende ronde nog in eigen hand, maar bleek een gelijkspel tegen Zuid-Afrika niet genoeg. Mali werd groepswinnaar en Namibië heeft zich als een van de vier beste nummers drie voor de volgende ronde geplaatst.

Tunesië roemloos ten onder op Afrika Cup
© Pro Shots
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika
0 - 0
Tunesië
Tunesië

Voorafgaand aan het duel waren de verhoudingen duidelijk. Door de pijnlijke openingsnederlaag tegen Namibië (0-1) en het daaropvolgende gelijkspel tegen Mali (1-1) stond Tunesië laatste. Een zege op Zuid-Afrika zou de volgende ronde betekenen, maar zover kwam het niet.

Omdat Zuid-Afrika in de tweede helft vergat het duel in het slot te gooien, bleef het wel tot het einde spannend. Een slotoffensief van Tunesië bood evenwel geen soelaas, waardoor het bij 0-0 bleef. De grootste kans was voor Haythem Jouini, die vlak voor het einde van de reguliere speeltijd vogelvrij de bal over kopte. 

Zuid-Afrika hield door het doelpuntloze gelijkspel de tweede plek vast en neemt het dinsdag op tegen de winnaar van poule F, momenteel staat Marokko daar bovenaan.

Namibië
Namibië
0 - 0
Mali
Mali

Ook het treffen tussen Namibië en Mali bleef ondanks grote kansen voor beide ploegen verstoken van goals. Daardoor bleef Mali aan kop. Burkina Faso is nu zaterdag in de achtste finale de tegenstander. Namibië wacht drie dagen later een treffen met Angola.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep E Afrika Cup 2023 Côte d'Ivoire

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Mali
3
1
2
0
3-1
+2
5
2
Zuid-Afrika
3
1
1
1
4-2
+2
4
3
Namibië
3
1
1
1
1-4
-3
4
4
Tunesië
3
0
2
1
1-2
-1
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.