Historische hattrick tijdens Afrika Cup wordt in stijl gevierd

Reacties

Equatoriaal-Guinea heeft donderdag dankzij een historische hattrick goede zaken gedaan in de jacht op een plek bij de laatste zestien van de Afrika Cup. Door drie goals van Emilio Nsue won de kwartfinalist van twee jaar terug met 4-2 van Guinee-Bissau.

Historische hattrick tijdens Afrika Cup wordt in stijl gevierd
© Ziggo Sport
Equatoriaal-Guinea
Equatoriaal-Guinea
4 - 2
Guinee-Bissau
Guinee-Bissau

Equatoriaal-Guinea pakte afgelopen zondag in het eerste groepsduel al een punt tegen het Nigeria van Napoli-topschutter Victor Osimhen (1-1) en bleek in de tweede wedstrijd een maatje te groot voor Guinee-Bissau, dat zaterdag al met 2-0 had verloren van Ivoorkust. De klinkende zege in Abidjan kwam voor een groot deel op het conto van de 34-jarige Nsue. De voormalig speler van onder meer Real Mallorca en Middlesbrough tekende voor de eerste hattrick op de Afrika Cup sinds 2008.

Destijds scoorde Soufiane Alloudi drie keer voor Marokko tegen Namibië (5-1). Waar hij te boek stond als een echte spits, speelt Nsue in clubverband hoofdzakelijk als rechtsback. De voormalig jeugdinternational van Spanje, die in 2011 nog het EK Onder-21 won met zijn geboorteland, speelt in de nationale ploeg echter in de spits en liet donderdag zien waarom. Na twintig minuten opende hij de score en na rust completeerde hij zijn hattrick door in tien minuten twee keer raak te prikken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door die derde treffer is Nsue nu de oudste speler met een hattrick achter zijn naam in de Afrika Cup. De 34-jarige captain, die in Spanje inmiddels op het derde niveau speelt voor Intercity FC, vierde zijn historische goal met zijn ploeggenoten middels een ingestudeerd dansje. Guinee-Bissau had daar niet meer van terug. Zeven minuten voor rust was het nog wel langszij gekomen, maar direct na de hervatting had Josete Miranda de voorsprong hersteld door een blunder in de defensie af te straffen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ver in de extra tijd deed invaller Zé Turbo uiteindelijk toch nog iets terug door na een moeizame aanname alsnog te scoren uit een voorzet van Dalcio, maar dat was een goal voor de statistieken. Zo mag Equatoriaal-Guinea, dat veel spelers met een Spaanse achtergrond in de selectie heeft, hopen op een plek bij de laatste zestien. Om 18.00 uur trappen grootmachten Ivoorkust en Nigeria af voor de andere wedstrijd in Groep A. Ivoorkust is maandag de laatste tegenstander van Nsue en co.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep A Afrika Cup 2023 Côte d'Ivoire

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Equatoriaal-Guinea
3
2
1
0
9-3
+6
7
2
Nigeria
3
2
1
0
3-1
+2
7
3
Ivoorkust
3
1
0
2
2-5
-3
3
4
Guinee-Bissau
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.