Mali als groepswinnaar naar knock-outfase, Gambia en Tunesië volgen

Mali heeft zich als winnaar van groep F geplaatst voor de achtste finales van de Afrika Cup. Mali won gemakkelijk van zwakke broeder Mauritanië. Gambia wist in de blessuretijd af te rekenen met Tunesië.

Gambia
Gambia
1 - 0
Tunesië
Tunesië

Gambia en Tunesië wisten al voor het duel dat ze allebei geplaatst waren voor de achtste finales. Een van de twee zou ongeacht het resultaat tot de vier beste nummers drie behoren. Voor rust kreeg Seifeddine Jaziri namens Tunesië een opgelegde kans om te scoren, maar hij zag zijn penalty worden gekeerd door Baboucarr Gaye.

In de tweede helft raakte Ibou Touray namens Gambia de paal, maar veel meer wapenfeiten waren er niet. Het duel leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar in de blessuretijd hielp Ablie Jallow Gambia met een geweldige uithaal nog aan de overwinning. Gambia eindigt daardoor als tweede, gevolgd door Tunesië, bij wie reservegoalie Farouk Ben Mustapha nog een directe rode kaart kreeg voor commentaar op de arbitrage.

Mali
Mali
2 - 0
Mauritanië
Mauritanië

Massadio Haidara opende al na één minuut en 32 seconden de score voor Mali. Daarmee maakte hij het snelste doelpunt tot nu toe op deze Afrika Cup. De Malinezen kwamen vervolgens nauwelijks meer in de problemen tegen Mauritanië, dat ook de voorgaande twee groepswedstrijden verloor. Vanaf elf meter schoot Ibrahima Koné nog de 2-0 binnen. Mali plaatst zich als groepswinnaar voor de achtste finales.