Energiek Zuid-Korea krijgt stug Uruguay niet op de knieën

Reacties

Uruguay en Zuid-Korea zijn het WK begonnen met een gelijkspel. Beide landen scoorden niet en moesten daarom genoegen nemen met een punt.

Energiek Zuid-Korea krijgt stug Uruguay niet op de knieën
© Pro Shots
Uruguay
Uruguay
0 - 0
Zuid-Korea
Zuid-Korea

Het WK moet het laatste kunstje worden van Luis Suárez als international. De aanvaller zocht zijn heil in een terugkeer op bekend terrein in Uruguay om zich voor te bereiden op het eindtoernooi in Qatar. Bij Nacional bewees hij zijn waarde met een dubbele titel als resultaat.

Bij de Uruguayaanse start van het WK in Qatar kon Suárez geen stempel drukken op de wedstrijd. In de eerste helft was er geen rol van betekenis weggelegd voor de ervaren rot, die voor rust zag hoe zijn ploeg wel een voorsprong had kunnen pakken. Federico Valverde mikte de bal net te hoog, Darwin Nuñez kreeg de bal in een counter net niet goed mee en op slag van rust kopte Diego Godín op de paal.

Aan de andere kant mocht Uruguay zich in de eerste helft gelukkig prijzen dat Hwang Ui-jo had verzuimd de score te openen. De spits van Olympiakos werkte na ruim een half uur de bal na een voorzet van Moon-Hwan Kim over het Uruguayaanse doel.

Net als in de eerste helft had Zuid-Korea na rust meer het initiatief, waar Uruguay loerde op de counter. Na ruim een uur maakte Nuñez duidelijk hoe gevaarlijk de Zuid-Amerikanen daarmee konden zijn. De aanvaller van Liverpool stevende dreigend af op het Koreaanse doel, maar zijn doelpoging was te mager, waar hij ook Suárez niet kon vinden. Daarmee was de laatste kans voor de oud-Ajacied op een hoofdrol verkeken. Met Edinson Cavani kwam er een andere ervaren kracht binnen de lijnen voor El Pistolero.

De wisseling van de wacht in de Uruguayaanse aanval leidde niet tot een gewenste treffer, al was Cavani bij een doelpoging van Nuñez nog dicht bij een doeltreffend balcontact. Omdat ook Zuid-Korea met Heung-Min Son als een van gevaarlijkste mannen de ban niet kon breken, resteerde een doelpuntloos gelijkspel als resultaat van de eerste ontmoeting in Groep H. Ook de gevaarlijk oprispingen van Valverde en Son in de extra tijd kon daar geen verandering in brengen.

Portugal en Ghana zijn de andere tegenstanders voor Uruguay en Zuid-Korea.

Wereldkampioenschap

Stand Groep H Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Zuid-Korea
3
1
1
1
4-4
0
4
3
Uruguay
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Ghana
3
1
0
2
5-7
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Uruguay
Meer over Uruguay
Meer Zuid-Korea
Meer over Zuid-Korea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.