Suárez, 'aangeraakt door toverstaf', loodst Nacional naar nog een titel

Reacties

De terugkeer van Luis Suárez op het oude nest is een doorslaand succes geworden. De algehele titel was het sluitstuk van de comeback van El Pistolero.

Suárez, 'aangeraakt door toverstaf', loodst Nacional naar nog een titel
© @Nacional

Met het oog op het komende WK keerde Suárez in juli terug bij zijn eerste liefde Nacional. Zijn impact was direct duidelijk, want na zijn terugkeer bij El Tri werd niet meer verloren. De Clausura-titel was het tastbare resultaat van die bijdrage, die tot uitdrukking kwam in onder andere zes goals.

Die titel gaf recht op een plek in de finale tegen de winnaar van de Apertura, Liverpool. De strijd om de algehele Uruguayaanse titel werd zondag ook een prooi voor Nacional, met Suárez als goudhaantje.

De gewezen Ajacied had in de reguliere speeltijd de Nacional-treffer voor zijn rekening genomen om vervolgens in de verlenging met de 2-1 de basis te leggen voor de uiteindelijke 4-1 overwinning. Trainer Pablo Repetto was na afloop duidelijk over Suárez, die (voorlopig) zijn laatste wedstrijd voor Nacional speelde: 'Hij is een speler die aangeraakt is door een toverstaf en die levert als het moet. We weten niet wat de toekomst hem gaat brengen, maar ook als hij niet doorgaat dan zijn wij als club en als fans hem dankbaar.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Suárez
Meer over L. Suárez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.