Loting Copa América bekend: toplanden ontlopen elkaar

Reacties

In de nacht van donderdag op vrijdag is er in het Amerikaanse Miami geloot voor de groepsfase van de Copa América, die in de zomer van 2024 plaats zal vinden in de Verenigde Staten en bekampt zal worden door zowel Zuid- als Noord-Amerikaanse landen. Voor Uruguay was het bibberen: de blauw-witten hadden geen geplaatste status voor de loting. Ze kwamen er genadig vanaf.

Loting Copa América bekend: toplanden ontlopen elkaar
© Pro Shots

Er kwam geen koppeling aan wereldkampioen Argentinië: die krijgen in Poule A eerste instantie het genoegen met Peru, Chili en een nog door play-offs te bepalen tegenstander – Canada of Trinidad en Tobago. In Poule B vinden we terug: Mexico, Ecuador, Venezuela en Jamaica.

Poule C is waar Uruguay is ingedeeld, zij zullen niet ontevreden zijn met de koppeling aan de Verenigde Staten als groepshoofd in een poule met verder Panama en Bolivia, ook haalbare kaarten. Brazilië heeft in Colombia en Paraguay twee ploegen die vaak op WK's hebben gestaan in zijn groep, in de play-off in maart 2024 gaat de laatste plek vin Poule D vergeven worden in een onderling duel tussen Costa Rica en Honduras.

Het toernooi in de Verenigde Staten overlapt grotendeels met het EK in Duitsland: er wordt gespeeld tussen 20 juni en 14 juli. Die avond is de finale in Miami, waar het toernooi met deze loting ook op gang is geholpen. Argentinië verdedigt de titel die het in 2021 haalde.

De volledige loting:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.