Elftal van de Week: vier clubs goed vertegenwoordigd, Klassieker ontbreekt

Reacties

Het Elftal van de Week van Eredivisie-speelronde 27 wordt na de 5-0 overwinning op Fortuna Sittard gedomineerd door PSV. Opmerkelijk genoeg schopte geen enkele speler van Ajax of Feyenoord het tot een uitverkiezing.

Elftal van de Week: vier clubs goed vertegenwoordigd, Klassieker ontbreekt
© Pro Shots

De Klassieker was zondagmiddag een enerverend schouwspel, maar echte uitblinkers waren er niet. Veelzeggend is dat scheidsrechter Danny Makkelie het hoogste cijfer kreeg (7,5). En dus is er in het Elftal van de Week onder meer plek voor vier spelers van PSV en twee spelers van zowel FC Groningen, Go Ahead Eagles als FC Twente.

Namens de Eindhovenaren zijn VI's Speler van de Week Ritsu Doan (8) en rechtsback Mauro Júnior (8) van de partij. In de spits staat Eran Zahavi (7,5). De Israëlische goaltjesdief was in de laatste zes officiële duels van PSV zeven keer trefzeker. Ook Mario Götze (7,5) speelde na zijn rol als uitblinker tegen FC Kopenhagen (0-4) wederom sterk tegen Fortuna.

Go Ahead Eagles stelde zaterdag handhaving in de Eredivisie zo goed als veilig door SC Cambuur met 3-0 te verslaan. Het levert Luuk Brouwers (7,5) een plek op het middenveld op, naast FC Twente-uitblinker Ramiz Zerrouki (7,5). De trefzekere Joris Kramer (7,5) vormt de achterhoede met Mauro Júnior en SC Heerenveen-verdediger Nick Bakker (7,5).

Voor de doelpunten is ons Elftal van de Week deze keer voor een groot deel afhankelijk van de voorhoede van FC Groningen. Jørgen Strand Larsen (7,5) en Michael de Leeuw (7,5) waren zondagmiddag allebei één keer trefzeker tegen FC Utrecht (1-3). Onder de lat staat Lars Unnerstall, die zaterdag lof oogstte met een belangrijke redding voor FC Twente.

elftal van de week - speelronde 27

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.