Go Ahead Eagles lijkt zich na zaterdag geen zorgen meer te hoeven maken over degradatie. De ploeg van scheidend trainer Kees van Wonderen was met ruime cijfers te sterk voor SC Cambuur, dat de laatste tijd bijzonder moeizaam aan zijn punten komt.

Go Ahead Eagles
3 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Cambuur was dé verrassing uit de eerste seizoenshelft, maar heeft dit niet kunnen doortrekken. De nummer negen van de Eredivisie won in 2022 alleen nog maar thuis van Fortuna Sittard en verloor, inclusief de nederlaag van zaterdag tegen Go Ahead, zes van zijn laatste zeven competitieduels. Go Ahead heeft nu nog maar drie punten minder dan Cambuur.

De eerste twee doelpunten in Deventer vielen zaterdagavond uit standaardsituaties. Go Ahead kwam op voorsprong uit een hoekschop: Joris Kramer kopte de bal richting de tweede paal, waar Mees Hoedemakers een eigen goal maakte. Tien minuten later kopte Luuk Brouwers uit een indraaiende vrije trap via de binnenkant van de paal de 2-0 tegen de touwen.

De voorsprong van Go Ahead was verdiend en kwam in de tweede helft nooit serieus in gevaar. De thuisploeg had weinig moeite om zijn tegenstander van zich af te houden en kwam een klein kwartier voor tijd op 3-0, via Mats Deijl. Hij profiteerde van zwak verdedigingswerk bij Cambuur en maakte zijn tweede doelpunt van dit seizoen.

Met de overtuigende overwinning komt Go Ahead op dertig punten terecht. Dat zijn er acht meer dan Willem II, dat (met nog wel een wedstrijd tegoed) momenteel op de zestiende plaats in de Eredivisie staat. Een verlenging van het Eredivisie-abonnement lijkt zo goed als zeker voor Go Ahead.