Publiek mort in Utrecht: FC Groningen doet razendsnel zaken

Reacties

FC Utrecht is zondagmiddag een dramatische start niet te boven gekomen in het Eredivisie-duel met FC Groningen. De ploeg van Danny Buijs doet daarmee uitstekende zaken in de strijd om deelname aan de play-offs om een Europees ticket.

Publiek mort in Utrecht: FC Groningen doet razendsnel zaken
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 3
FC Groningen
FC Groningen

Al binnen tien minuten zat FC Groningen op rozen in Stadion Galgenwaard, waar een extreem slechte mat lag. De formatie van Buijs brak op opmerkelijke wijze de ban. Doelman Fabian de Keijzer maakte na een verkeerde aanname een overtreding op Michael de Leeuw, waarna de bal op de stip ging.

Dat gebeurde wel na een VAR-ingreep van Kevin Blom, aangezien Dennis Higler eerst van mening was dat er géén sprake was van een strafschop. Mo El Hankouri schoot raak vanaf elf meter en voor FC Groningen werd het er alleen maar mooier op nadat De Leeuw van afstand raak schoot op aangeven van Jørgen Strand Larsen, die de bal prima klaar had gelegd.

Met de moed der wanhoop ging het stroef spelende FC Utrecht op jacht naar de aansluitingstreffer, maar erg veel mogelijkheden leverde het offensief niet op. Anastasios Douvikas slaagde er van dichtbij niet in om een bal te controleren en dezelfde Griek schoot vlak voor rust een vrije trap over. Al met al hield FC Groningen prima stand.

Onder begeleiding van een striemend fluitconcert zochten de spelers van FC Utrecht de kleedkamer op. Na de onderbreking gooide de thuisploeg, met debutant Pontus Almqvist in de ploeg, er een dosis opportunisme bij, met als gevolg de aansluitingstreffer van Bart Ramselaar. De middenvelder aarzelde niet en legde aan na matig uitkomen van doelman Peter Leeuwenburgh.

Wie een grootscheeps offensief van de Domstedelingen verwachtte, kwam bedrogen uit. Hoewel de thuisploeg een veldoverwicht had, werd de defensie van FC Groningen zelden op de proef gesteld door het aan ideeënarmoede lijdende FC Utrecht. De ploeg van Buijs hield de tegenstander in de regel ver van het doel af. Vlak voor tijd gooide Strand Larsen de wedstrijd in het slot door overtuigend raak te schieten.

FC Groningen zet hiermee zijn opmars voort en verstevigt plek acht, een positie die aan het einde van de rit leidt tot deelname aan de play-offs. FC Utrecht blijft zevende en het moet wel heel raar lopen willen de Domstedelingen deelname aan het toetje mislopen. De formatie van Hake won sinds begin februari slechts tweemaal.

De strijd in de bovenste regionen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De rapportcijfers:

FC Utrecht Nederland

FC Groningen Nederland

FC Groningen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
FC Utrecht
34
12
11
11
51-46
+5
47
8
sc Heerenveen
34
11
8
15
37-50
-13
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.