PSV heeft zondag met speels gemak afgerekend met laagvlieger Fortuna Sittard en blijft daardoor in het spoor van Ajax. Met de vorm zit het bij PSV voor het laatste deel van de titelstrijd wel goed: voor het eerst onder Roger Schmidt heeft de ploeg nu zes competitiewedstrijden op rij gewonnen.

PSV
PSV
5 - 0
Fortuna Sittard

Drie dagen na de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Kopenhagen in de Conference League bleek Fortuna de ideale tegenstander te zijn voor PSV. De nummer vijftien van de Eredivisie was simpelweg geen partij voor de nummer twee, die direct vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief nam. Er waren al een paar kansen gemist, voordat Philipp Max uit een rebound (en uit een lastige hoek) in de tiende minuut voor de 1-0 zorgde. Voor Max betekende het zijn eerste doelpunt van dit seizoen.

Zonder de geblesseerde Cody Gakpo bleef PSV na de openingstreffer de aanval zoeken. Dat resulteerde vlak voor rust in nog twee doelpunten: eerst strafte Ritsu Doan slordig balverlies van Mats Seuntjens af, door te combineren met Eran Zahavi en af te drukken. Kort hierna kopte Zahavi op aangeven van Mauro Júnior zelf de 3-0 tegen de touwen. De spits heeft het de laatste tijd op zijn heupen, zoals onderstaande statistiek laat zien.

Door de ruime voorsprong van PSV zat er in de tweede helft totaal geen spanning meer. Fortuna maakte geen moment de indruk dat het geloofde in een comeback en liep ook na rust vooral achter zijn tegenstander aan. Zahavi, Max, Érick Gutiérrez en Noni Madueke lieten nog grote kansen onbenut, waarna Bruma (na erg slecht verdedigingswerk van Fortuna) alsnog de 0-4 maakte. Namens de gasten had Lisandro Semedo even daarvoor met een zondagsschot nog de paal geraakt.

Het slotakkoord kwam acht minuten voor tijd op naam van Carlos Vinícius. De complimenten bij deze goal waren voor aangever Joey Veerman, die het overzicht behield en zijn ploeggenoot met een geweldige pass een niet te missen kans bood. Zo werd het een feestelijke middag in het Philips Stadion.

PSV deed wat het moest doen en staat na de comfortabele zege op Fortuna weer twee punten achter op lijstaanvoerder Ajax. De competitie ligt nu een week stil vanwege interlandvoetbal; vervolgens staan er nog zeven competitiewedstrijden op het programma. PSV lijkt voor het beslissende deel van het seizoen, waarin de ploeg van Schmidt ook nog de bekerfinale tegen Ajax speelt én voor succes in de Conference League gaat, in ieder geval in de juiste vorm te verkeren.