Zorgen en vreugde: ijzersterke kwartfinalist PSV ziet Gakpo uitvallen

Reacties

PSV heeft donderdagavond ten koste van FC Kopenhagen de kwartfinale van de Conference League gehaald. In Denemarken werd wél defensieve stabiliteit getoond, waardoor het Europese sprookje van PSV springlevend blijft. Het uitvallen van Cody Gakpo was een absolute domper voor de uitclub.

Zorgen en vreugde: ijzersterke kwartfinalist PSV ziet Gakpo uitvallen
© Pro Shots
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen
0 - 4
PSV
PSV

PSV startte veel beter dan in de heenwedstrijd (4-4), toen FC Kopenhagen al in de zesde minuut scoorde. Nu was het juist PSV dat snel doel trof. Götze vond Eran Zahavi met een bekeken balletje en de spits had vervolgens het geluk dat voormalig NEC-keeper Kalle Johnsson de bal onder zijn lichaam door liet glippen. Achterin, waar Olivier Boscagli terugkeerde, had PSV de zaakjes in ieder geval een stuk beter op orde.

In eigen huis stichtte FC Kopenhagen weinig gevaar en de 0-2 vlak voor rust was dan ook verdiend te noemen. Philipp Max vond landgenoot Götze met een prachtige, lage voorzet en voor Götze was het vervolgens een koud kunstje om te scoren. Zo werd het een mooie avond voor de voormalig speler van Borussia Dortmund en Bayern München. Met zijn assist in de openingsfase werd Götze de eerste PSV'er sinds Dries Mertens met in totaal vijf assists in een Europese campagne. Bij de 0-3 en 0-4 was Götze niet betrokken: Ritsu Doan stelde Zahavi in staat om zijn tweede van de avond te maken en vlak voor tijd schoot invaller Noni Madueke raak via de vuisten van Johnsson.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De mooie avond kreeg nog wel een wrange nasmaak voor PSV. De voorsprong werd over de streep getrokken, maar dat gebeurde zonder Gakpo. De aanvoerder werd tien minuten na rust uit de wedstrijd geschopt, dader Denis Vavro kreeg slechts geel van de scheidsrechter. Het is niet bekend hoe ernstig de blessure van Gakpo is. Tot overmaat van ramp kreeg Érick Gutiérrez na dat moment geel vanwege aanmerkingen op de leiding, dit komt de Mexicaan op een schorsing te staan.

Zo is er vreugde bij PSV, maar zijn er ook zorgen. Desalniettemin staat PSV voor het eerst sinds 2011 in de kwartfinale van een Europees toernooi. Elf jaar geleden strandden de Eindhovenaren in de kwartfinale van de Europa League, Benfica was toentertijd te sterk over twee wedstrijden. PSV is de eerste Nederlandse kwartfinalist dit seizoen. Ajax werd dinsdag uitgeschakeld door Benfica, AZ gaat de verlenging in tegen FK Bodø/Glimt. Feyenoord en Vitesse komen later op de donderdagavond in actie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.