Woede bij PSV: Gakpo uit wedstrijd geschopt in Kopenhagen

Cody Gakpo heeft donderdagavond gedwongen het veld moeten verlaten tijdens de tweede helft tegen FC Kopenhagen. De aanvoerder van PSV werd keihard aangepakt door een speler van de tegenstander, tot woede van PSV werd een actie van Denis Vavro niet bestraft met rood.

FC Kopenhagen
0 - 4
PSV
PSV

Circa tien minuten na rust zet Vavro een zeer stevige charge in van achteren, waarna Gakpo met veel pijn naar de grond ging. Scheidsrechter William Collum, die zich in Denemarken niet kon beroepen op een VAR, deelde geel uit. Gakpo kon de wedstrijd niet uitspelen. De actie van Vavro leidde tot veel woede bij PSV en dit leverde ironisch genoeg ook een gele kaart aan Eindhovense kant op.

Érick Gutiérrez reageerde volgens Collum te fel en dit leverde de Mexicaan een cruciale gele kaart op. Voor Guti was het immers zijn derde gele kaart in de Conference League, waardoor de middenvelder automatisch geschorst is voor de eerstvolgende Europese wedstrijd van PSV. De Eredivisionist is donderdagavond hard op weg naar de kwartfinale van de Conference League, op het moment van de overtreding van Vavro stond het 0-2.