Ajax heeft goede herinneringen aan bekerfinale tegen PSV

Reacties

Voor de vierde keer in de historie van het toernooi om de KNVB-beker gaat de finale tussen PSV en Ajax. De Amsterdammers bewaren goede herinneringen aan finales tegen de club uit Eindhoven. De eerdere drie ontmoetingen werden allemaal gewonnen door Ajax.

Ajax heeft goede herinneringen aan bekerfinale tegen PSV
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
Ajax
Ajax

De eerste keer was in 1970. Dat Ajax in dat jaar de bekerfinale haalde, was al opmerkelijk. De Amsterdammers verloren in april van AZ '67 (2-1), maar door een ongelijk aantal deelnemers werd Ajax alsnog de gelukkige die door mocht naar de kwartfinale. Ajax plaatste zich later ten koste van FC Twente '65 voor de finale in De Vliert in Den Bosch. PSV schakelde GVAV uit. Op 27 mei won het Ajax van trainer Rinus Michels in de finale met 2-0 door doelpunten van Piet Keizer en Johan Cruijff.

Pas 28 jaar later stonden PSV en Ajax voor de tweede keer samen in de finale. Dit keer werd de wedstrijd in De Kuip in Rotterdam afgewerkt. Het Ajax van trainer Morten Olsen was veel te sterk en won met liefst 5-0. Jari Litmanen was de grote man aan Amsterdamse zijde. Hij maakte een hattrick. Tijjani Babangida opende de score en Shots Arveladze was verantwoordelijk voor de vierde goal van Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor de laatste confrontatie in een finale tussen Ajax en PSV gaan we terug naar 2006, waar de ploegen van Danny Blind en Guus Hiddink tegenover elkaar stonden in De Kuip. Dat duel was een stuk spannender dan acht jaar eerder. Klaas-Jan Huntelaar, die in de winterstop overkwam van SC Heerenveen, werd de held van Ajax. De spits opende de score en sloeg na de gelijkmaker van Michael Lamey in de slotfase toe. Zowel Lamey als Ajacied Tomás Galásek kreeg in de tweede helft de tweede gele - en dus rode - kaart.

Poll (gesloten) Wie wint dit seizoen de KNVB-beker?
  • 33% PSV (306 stemmen)
  • 67% Ajax (631 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.