Elftal van de Week: PEC vergezelt AZ en Feyenoord als hofleverancier

Reacties

Dat PEC Zwolle bezig is aan een wederopstanding, onderstreept de hekkensluiter van de Eredivisie met twee spelers in het Elftal van de Week. Daarmee is het hofleverancier, samen met AZ en Feyenoord.

Elftal van de Week: PEC vergezelt AZ en Feyenoord als hofleverancier
© Pro Shots

PEC boekte zaterdag de derde zege in de laatste vier Eredivisie-duels door SC Cambuur in een spektakelstuk met 3-4 te verslaan. Aanvaller Daishwan Redan was met een goal en twee assists de grote uitblinker en kreeg een 8, net als de trefzekere linksback Mees de Wit (8).

De Wit staat in de achterhoede naast Sam Beukema (8), die zondag namens AZ twee keer scoorde tegen zijn oude club Go Ahead Eagles. De andere twee Alkmaarse goals kwamen op naam van Vangelis Pavlidis, die met een 8,5 niet mag ontbreken in de punt van de aanval.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Feyenoord levert zoals gezegd eveneens twee spelers na de moeizame overwinning op RKC Waalwijk. Orkun Kökçü (8) was voor de derde speelronde op rij trefzeker en verdiende daardoor wederom een uitverkiezing. Gernot Trauner (7,5) kreeg ook een plek in het Elftal van de Week.

Dat wordt gecompleteerd door vijf eenlingen. Yannick van Osch (8,0) bleef Heracles-doelman Janis Blaswich (7,5) voor door Fortuna Sittard aan een belangrijke overwinning te helpen, terwijl Younes Namli (7,5) met zijn winnende goal voor Sparta Rotterdam ook belangrijk was in de degradatiestrijd.

De overige drie posities zijn voor Speler van de Week Steven Berghuis (8,5), die de uitblinker was bij Ajax tegen FC Twente, PSV-aanvaller Cody Gakpo (8) en NEC-middenvelder Elayis Tavsan (7,5), die zijn ploeg met de openingstreffer aan een overwinning op SC Heerenveen hielp.

Elftal van de Week - Speelronde 22

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.