Fortuna Sittard verslaat FC Groningen en slaat slag in degradatiestrijd

Reacties

FC Groningen heeft zaterdagavond op eigen veld een pijnlijke nederlaag geleden tegen Fortuna Sittard. De degradatiekandidaat won dankzij een late treffer van Dimitrios Siovas op bezoek bij de ploeg van trainer Danny Buijs. Daardoor sloegen de Limburgers een belangrijke slag in de strijd om lijfsbehoud.

Fortuna Sittard verslaat FC Groningen en slaat slag in degradatiestrijd
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Fortuna Sittard begon in de Euroborg met Charlison Benschop als debutant in de basiself. Hij vormde een driehoek in de frontlinie met sterkhouders Zian Flemming en Mats Seuntjens. Het duel was tevens een ontmoeting tussen Laros en Deroy Duarte. De broers troffen elkaar in een onderlinge strijd, waarin Laros de kleuren van de Groningers droeg.

De thuisploeg nam meteen het initiatief. Na zeges op Vitesse en Go Ahead Eagles wilde het een goede reeks een vervolg geven. Jørgen Strand Larsen was met een kopbal al vroeg dicht bij de openingsgoal, maar Yanick van Osch kon reddend optreden. Dat moest de doelman nog twee keer. Aan de andere kant meldde Seuntjens zich op slag van rust met een vlammend schot op de vuisten van keeper Peter Leeuwenburgh.

De Limburgers, afgelopen week nog zegevierend tegen SC Heerenveen, kropen in de tweede helft iets meer uit de schulp. Al moest Van Osch na de thee direct in actie komen na wederom goed werk van Strand Larsen. Flemming schoot aan de andere kant voorlangs. En kort nadat zijn broer Van Osch op zijn pad vond, werd een schot van Deroy Duarte gekraakt. 

Langzamerhand leek de ploeg van trainer Sjors Ultee de Trots uit het Hoge Noorden in slaap te hebben gesust. Sterker nog, het lange tijd dominante FC Groningen kreeg steeds meer moeite met de tridente van Fortuna. Daarin had Ultee wel een wijziging gedaan, door Lisandro Semedo te brengen voor Benschop.

Fortuinlijke Siovas
Siovas beloonde uiteindelijk zelfs de goede fase van Fortuna. De verdediger kreeg met enig fortuin de bal voor zijn voeten, twijfelde geen seconde en schoot raak (0-1). Daardoor moest FC Groningen plots beginnen aan een slotoffensief om een punt te redden, maar de ploeg van Ultee gaf geen krimp meer. Dankzij Van Osch, die op schitterende wijze in de 95ste minuut redde.

Het leverde de eerste zege van de Fortunezen in Groningen op sinds 1987. Daardoor boekten ze de tweede zege op rij en verkleinden ze het gat met de veilige vijftiende plaats (Willem II) tot twee punten. Een belangrijke slag in de strijd om lijfsbehoud.

FC Groningen Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
17
Willem II
34
9
6
19
32-57
-25
33
18
PEC Zwolle
34
7
6
21
26-52
-26
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.