Kökçü en Bijlow bezorgen Feyenoord zwaarbevochten zege in Waalwijk

Reacties

Feyenoord heeft zondagmiddag op bezoek bij RKC Waalwijk zijn derde Eredivisie-zege op rij geboekt. Makkelijk ging het niet, maar de Rotterdammers maakten het verschil in de afronding.

Kökçü en Bijlow bezorgen Feyenoord zwaarbevochten zege in Waalwijk
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 2
Feyenoord
Feyenoord

RKC incasseerde afgelopen week flinke tikken van Willem II en AZ, maar begon brutaal aan het duel met Feyenoord. Saïd Bakari was de gevaarlijkste man in de openingsfase. Na een omhaal van Jens Odgaard deelde hij een eerste speldenprik uit. Na ruim een half uur kreeg Bakari ook een serieuze kans. Na een snelle aanval van de Waalwijkers haalde hij uit richting de verre bovenhoek, maar Justin Bijlow redde prima.

Nadat RKC was uitgeraasd, nam Feyenoord het initiatief in handen. Luis Sinisterra liet zich zien met een schitterende actie op de achterlijn, maar kreeg de bal uiteindelijk net niet goed bij een ploeggenoot. Feyenoord had veel balbezit en bleef zoeken, maar RKC hield de rijen gesloten.

Tot de extra tijd van de eerste helft: Bryan Linssen stuurde Orkun Kökçü de diepte in, doelman Etienne Vaessen kwam ver zijn doel uit om de bal te onderscheppen, maar was te laat. Kökçü omspeelde de keeper en schoot de 0-1 in het lege doel. Voor de 21-jarige middenvelder was het alweer zijn vierde treffer in de laatste drie duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Al vroeg in de tweede helft profiteerde Feyenoord bijna opnieuw van geblunder bij RKC. Guus Til troefde Melle Meulensteen af en bood Alireza Jahanbakhsh een grote kans, maar ditmaal redde Vaessen uitstekend. Even later raakte Guus Til de paal uit een moeilijke hoek, terwijl een treffer van Sinisterra werd afgekeurd wegens buitenspel.

RKC bleef zo in leven en kreeg een kwartier voor tijd een flinke kans op de 1-1. Odgaard speelde zich knap vrij en kwam oog in oog met Bijlow te staan, maar de Feyenoord-doelman was razendsnel zijn doel uit en kwam als winnaar uit de strijd. Het betekende het begin van een stevig slotoffensief.

Feyenoord hield echter stand en haalde in de 90ste minuut zelf de trekker over. Invaller Jorrit Hendrix snelde ervandoor en werd geholpen door uitglijden van Ayman Azhil: zo kon de huurling van Spartak Moskou zijn eerste Rotterdamse treffer maken. Daarmee waren de punten binnen voor Feyenoord, dat zo aansluiting houdt met Ajax en PSV. RKC blijft de nummer dertien van de ranglijst.

RKC Waalwijk Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
6
Vitesse
34
15
6
13
42-51
-9
51
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.