Zorgen SC Heerenveen worden tegen NEC nog wat groter

SC Heerenveen heeft zondag voor de vijfde competitiewedstrijd op rij verloren. NEC was in Friesland nipt te sterk. De thuisploeg heeft daardoor ook al vijf duels op rij niet gescoord.

sc Heerenveen
0 - 1
N.E.C.
N.E.C.

Met Ole Tobiasen aan het roer is er een Friesland dus nog geen ommekeer ingezet. In het eerste bedrijf waren het wel de Friezen die de grootste kansen kregen. Amin Sarr, die een voorhoede vormde met Sydney van Hooijdonk en Rami Al Hajj, testte doelman Mattijs Branderhorst als eerste. De doelman redde bekwaam en deed dat even later ook bij een poging van Al Hajj.

Van NEC werd in aanvallende zin nauwelijks iets vernomen, maar kort voor rust was het wel raak. Na een razendsnelle counter schoot Elayis Tavsan de ploeg van Rogier Meijer via de binnenkant van de paal op 0-1.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. NEC werd naar achteren gedrongen, maar mogelijkheden waren niet besteed aan Van Hooijdonk en Sarr.

In de slotfase leek NEC op 0-2 te komen toen een vrije trap van Lasse Schöne in de verre hoek plofte. De VAR oordeelde echter dat er toch sprake was van buitenspel voor Ivan Marquez, die een poging deed de vrije trap van Schöne te verlengen. Daardoor bleef het ondanks verwoede pogingen van SC Heerenveen bij 0-1. Wel moest de VAR nog een keer aan de bak, Richard Martens werd naar het scherm gestuurd om een handsbal van Lucas Woudenberg te beoordelen. Tot een penalty voor NEC kwam het niet, tot een zege wel.

Voor Heerenveen worden de zorgen door de nederlaag alleen maar groter. De Friezen zijn afgezakt naar de elfde plaats. NEC, dat de komende weken wel Wilfried Bony zal moeten missen vanwege een spierblessure, is achtste.