Elftal van de Week: hoog Feyenoord- en AZ-gehalte na speelronde 4

Reacties

Feyenoord boekte zondag een overtuigende overwinning op FC Utrecht en vaardigt na speelronde vier in de Eredivisie vier spelers af voor VI's Elftal van de Week. AZ ziet na de comfortabele zege bij Vitesse drie spelers terug in het team.

Elftal van de Week: hoog Feyenoord- en AZ-gehalte na speelronde 4
© Pro Shots

Feyenoord had in hun vierde competitiewedstrijd van het seizoen totaal geen moeite met FC Utrecht. De Rotterdammers wonnen simpel dankzij doelpunten van Santiago Giménez (twee), Calvin Stengs, Ayase Ueda en Yankuba Minteh.

Laatstgenoemde is een van de Feyenoorders die is opgenomen in VI's Elftal van de Week. De Gambiaan kreeg een 7,5 voor zijn optreden tegen Utrecht. Ook teamgenoten David Hancko en Mats Wieffer kregen een 7,5. Lutsharel Geertruida werd beoordeeld met een 7.

AZ won zondag overtuigend van Vitesse (0-2) en drie spelers van het team van trainer Pascal Jansen zijn terug te vinden bij de spelers met de hoogste beoordelingen in de afgelopen speelronde: keeper Mathew Ryan (7), Riechedly Bazoer (7) en Myron van Brederode (7,5.). PSV heeft twee uitblinkers van het uitduel met RKC Waalwijk bij de beste elf van speelronde 4: VI's Speler van de Week Luuk de Jong (8,5) en Joey Veerman (8).

Het nieuwste Elftal van de Week wordt verder aangevuld met Bas Kuipers van Go Ahead Eagles en Alen Halilovic van Fortuna Sittard. Kuipers kreeg een 7,5 na de overwinning van Go Ahead op SC Heerenveen. De linksback maakte zaterdag de openingsgoal in Deventer. Halilovic was zondag een belangrijke kracht bij Fortuna in het thuisduel met Ajax, waarin de Limburgers een punt pakten. Ook hij verdiende een 7,5.

Elftal van de Week - Speelronde 4

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.